Quick Macaroni Cutlet Recipe
Quick Macaroni Cutlet Recipe
Research Content
Try something new Quick Macaroni Cutlets Recipe (Pasta Cutlets) in Iftari today. This finger licking Quick Macaroni Recipe has fewer spices and your kids at home will definitely love this. Save this for Iftari Menu and share your thoughts with us once you try this.
Ingredients:
2 cup Macaroni (boiled)
1 & 1/2 cup Potatoes (boiled & mashed)
3/4 cup Peas (boiled & mashed)
Salt to taste
1 tsp Black pepper
1 tsp White pepper
2 tsp Chili sauce
1 tbsp Soya sauce
1/2 cup Bread crumbs
2 Eggs (beaten)
Oil for frying
All purpose flour (for coating)
Bread crumbs (for coating)
Directions:
In a bowl add macaroni, potatoes, peas, salt, black pepper, white pepper, chili sauce, bread crumbs and mix everything well.
Make cutlets of your desire shape. Freeze for 2 hours.
Coat cutlet in flour, then dip in egg and then coat it well in bread crumbs.
Shallow fry until golden brown.
Serve with tomato sauce or chili garlic sauce.
Can be freeze in a zip lock bag for up to 3 weeks.
اجزاء:
ابلی ہوئی میکرونی 2کپ
ابلے اور میشڈ آلو 1اور آدھا کپ
ابلے اور میشڈ مٹر 3چوتھائی کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مر چ 1چائے کا چمچ
سفید مرچ 1چائے کا چمچ
چِلی ساس 2چائے کے چمچ
سویا ساس 1کھانے کا چمچ
بریڈ کرمز آدھا کپ
پھینٹے ہوئے انڈے 2عدد
کھانے کا تیل فرائی کے لئے
میدہ کوٹنگ کے لئے
بریڈ کرمز کوٹنگ کے لئے
ترکیب:
ایک باؤل میں میکرونی، آلو، مٹر، نمک، کالی مرچ، سفید مرچ، چِلی ساس اور بریڈ کرمز ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
اب اپنی مرضی سے کٹلٹس کی کوئی شکل بنا لیں اور دو گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
پھر کٹلٹس کو میدہ، انڈہ اور بریڈ کرمز میں کوٹ کر کے گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔
ٹماٹو یا چِلی ساس کے ساتھ سرو کریں۔