Recipes

More

Rose and Coconut Swiss Roll Recipe

Rose and Coconut Swiss Roll Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    15
  • SERVING
    3

This Jam e Shirin and Coconut Swiss Roll is loaded with rich flavors on the inside and sweet goodness on the outside. Try it now and you will be a forever fan!

 Ingredients

Ingredients for Sponge:
Ingredients for Whipped Cream:
Ingredients for Swiss Roll:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add eggs, caster sugar and vanilla essence and beat until foamy and pale in color.

2 .
Add flour and mix it well until no lumps remain.

3 .
Transfer the batter to a greased baking pan lined with butter paper.

4 .
Bake in a preheated oven at 160°C for 10-15 mins. Take it out of the oven and let it cool at room temperature.

5 .
In a bowl add whipping cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Add Jam-e-Shirin and beat it again. Set aside.

6 .
Take the prepared sponge, spread whipped cream on it. Add desiccated coconut and roll the sponge into roll shape.

7 .
Drizzle Jam-e-Shirin on it, sprinkle desiccated coconut and decorate the cake with whipped cream.

8 .
Your Rose and Coconut Swiss Roll is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
سپنج بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، کاسٹر شوگر اور ونیلا ایسنس ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔

2 .
اب اس میں میدہ ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کریں جب تک کہ کوئی گانٹھ باقی نہ رہے۔

3 .
پھر اس بیٹر کو گریس کئے ہوئے پین میں ڈالیں۔

4 .
اب پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ کے درجہ حرارت پر دس سے پندرہ منٹ تک بیک کریں۔پھر اسے اوون سے نکال کر ٹھنڈا ہونے دیں۔

5 .
وہپڈ کریم بنانے کے لئے ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔ اب اس میں جام شیریں ڈال کر دوبارہ اچھی طرح پھینٹ کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
سوئس رول بنانے کے لئے تیار سپنج لے کر اس پروہپڈ کریم پھیلاکر خشک ناریل ڈا ل کر سفنج کو رول کی شکل میں رول کرلیں۔

7 .
اب اس پر جام شیریں ڈال کرخشک ناریل چھڑکیں اور کیک کو وہپڈ کریم سے سجا دیں۔

8 .
روز اینڈ کوکونٹ سوئس رول ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips