Sabudana Tikki Recipe
Sabudana Tikki Recipe
Research Content
Different tricks to make different snacks for Evening Tea. A very lip smacking Sabudana Tikki Recipe. Try out this Sabudana Tikki Recipe and Let us know how do you like it.
Ingredients:
1 cup Tapioca
2 cups mashed and boiled potatoes
3-4 Green Chilies
1 tbsp. Lemon juice
1/2 cup Coriander powder
Salt to taste
1/2 tsp Black pepper
1 tsp Crushed red chili
1/2 tsp Red chili powder
1/2 tsp Crushed cumin
1/2 cup roasted peanut powder
Directions:
In a bowl soak tapioca in water for half an hour.
In another bowl add boiled and mashed potatoes, soaked tapioca, green chilies, salt, black pepper, crushed red chili, red chili, crushed cumin, coriander leaves, roasted peanut powder, lemon juice and mix all together well.
Make small size tikkyan.
Heat oil and cook tikkyan until golden brown.
اجزاء:
سابو دانہ 1کپ
میشڈ اور ابلے آلو 2کپ
ہری مرچیں 3-4عدد
لیموں کا رس 1کھانے کا چمچ
دھنیا پاؤڈر آدھا کپ
نمک حسبِ ذائقہ
کالی مرچ آدھا چائے کا چمچ
کٹی لا ل مرچ 1چائے کا چمچ
لال مرچ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ
کٹا ہوا ذیرہ آدھا چائے کا چمچ
روسٹڈ مونگ پھلی پاؤڈر آدھا کپ
ترکیب:
ایک باؤل میں سابودانہ آدھے گھنٹے کے لئے بھگو کر رکھ دیں۔
اب ایک دوسرے باؤل میں میشڈ آلو، بھگویا ہوا سابودانہ، ہری مرچیں، نمک، کالی مرچ، کٹی لال مرچ، لال مرچ، کٹا ذیرہ، دھنیے کے پتے، مونگ پھلی پاؤڈر اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں۔
پھر چھوٹے چھوٹے سائز کی ٹکیاں بنا لیں۔
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کر کے ٹکیاں گولڈن براؤن ہونے تک پکا لیں۔