Recipes

More

Murgh Musallam Recipe

Murgh Musallam Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Murgh Musallam is one of the best whole chicken recipes that you must try. This scrumptious recipe becomes even more aromatic and delicious when given the taste of Shan Ginger Garlic Paste. Suprise your family and friends with this delightful Murgh Musallam recipe and do not forget to share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Marination:
Ingredients for Gravy:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add yogurt, ginger garlic paste, green chili paste, salt, white pepper, red chili powder, coriander powder, cumin powder, lemon juice, food color.

2 .
Pour this marinade over the chicken, spread evenly and marinate for 4 hours.

3 .
Shallow fry from each side for 5 minutes over medium heat. Take it out of oil and set it aside.

4 .
In a blender add almonds, cashew nuts, fried onion, green chilies, coriander, water and blend well into smooth paste.

5 .
In a pot heat oil and add prepared paste, leftover marinade and cook for 2 minutes.

6 .
Add yogurt, salt, red chili powder, garam masala powder and cook until oil has separated. Add water and mix well.

7 .
Add fried chicken and simmer over low heat for 7-10 minutes.

8 .
Lastly add butter and serve over plain rice and garnish.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں دہی، ادرک لہسن پیسٹ، ہری مرچ کا پیسٹ، نمک، سفید مرچ، سرخ مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، لیموں کا رس اور کھانے کا رنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

2 .
اب اس میرینیشن کو چکن پر ڈالیں اورچار گھنٹے کے لیے میرینیٹ کریں۔

3 .
پھر میرینیٹ کئے ہوئے چکن کو درمیانی آنچ پر پانچ منٹ فرائی کرلیں۔

4 .
گریوی بنانے کے لئے ایک بلینڈر میں بادام، کاجو، تلی ہوئی پیاز، سبز مرچیں۔ دھنیا اور پا نی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں۔

5 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں تیار کی ہوئی پیسٹ اور بچی ہوئی میرینیشن ڈال کر دومنٹ تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں دہی، نمک، سرخ مرچ پاؤڈر اور گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر تیل علیحدہ ہونے تک پکائیں۔اب پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
اب اس میں فرائی کیا ہوا چکن ڈال کر ہلکی آنچ پر سات سے دس منٹ پکنے دیں۔

8 .
آخر میں مکھن ڈالیں اور سادہ چاولوں کے ساتھ کریں اور گارنش کریں۔

Recipe Tips