Recipes

More

Lunch Box Recipes

Lunch Box Recipes

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    2

Pack these tasty lunches and watch your kids look forward to school. Make these healthy and delicious Lunch Boxes for your kids. 

 Ingredients

Ingredients for Kabab
Ingredients for Sauce
Ingredients for Paratha Roll
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a chopper add chicken mince, onion, green coriander, ginger garlic paste, red chili powder, coriander powder, black pepper powder, salt, turmeric powder, cumin seeds and chop it well.

2 .
Now make seekh kabab shapes on wooden skewers with this mixture and fry them until fully done. Note: They can be frozen for up to 1 month Note: Defrost them for 1 minute

3 .
In a glass jar add green coriander, mint leaves, cumin seeds, black pepper powder, salt, water and blend it well. Then add mayo and mix it well. Your Sauce is ready. Note: It can be refrigerated for up to 2 weeks

4 .
Take a paratha, drizzle sauce on it, place prepared kabab on it and wrap the paratha in roll shape. Set aside.

5 .
In a lunch box add fries, prepared paratha roll, plum cubes, apricot cubes and mango cubes. Lunch Box is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کباب بنانے کے لئے ایک چوپر میں چکن کا قیمہ، پیاز، ہرا دھنیا، ادرک لہسن کا پیسٹ، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، نمک، ہلدی پاؤڈراور زیرہ ڈال کر اچھی طرح چوپ کر لیں۔

2 .
اب اس مکسچر سے لکڑی کی سیخوں پر سیخ کباب بنا کر فرائی کریں۔ نوٹ: انہیں ایک ماہ تک فریز کر سکتے ہیں۔ نوٹ: انہیں ایک منٹ کے لیے ڈیفروسٹ کریں۔

3 .
سوس بنانے کے لئے شیشے کے جار میں ہرا دھنیا، پودینے کے پتے، زیرہ، کالی مرچ پاؤڈر، نمک، پانی ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کریں پھر اس میں مایو ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔ سوس تیار ہے۔ نوٹ: اسے دو ہفتوں تک فریج میں رکھا جا سکتا ہے۔

4 .
پراٹھا رول بنانے کے لئے ایک پراٹھا لیں، اس پرتیار سوس ڈال کر تیار کباب رکھیں اور پراٹھا کو رول کی شکل میں لپیٹ دیں۔

5 .
اسیمبلنگ کے لئے لنچ باکس میں فرائز، تیار پراٹھا رول، آلو بخارہ، خوبانی کے کیوبز اور مینگو کیوبز ڈالیں لنچ باکس تیار ہے۔

Recipe Tips