Recipes

More

Tawa Chicken with Malabar Paratha Recipe

Tawa Chicken with Malabar Paratha Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    2

Indulge in the delicious combination of spicy tawa chicken paired with soft, flaky Malabar paratha. This mouth-watering recipe brings the best of Indian cuisine to your plate. Perfect for a weekend feast!

 Ingredients

Ingredients for Tawa Chicken
Ingredients for Malabar Paratha

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add Nestlé MilkPak Yogurt, red chili powder, cumin powder, salt, turmeric powder, coriander powder, lemon juice, ginger garlic paste and mix it well.

2 .
Add Boneless chicken fillets and coat them well. Let it rest for half an hour.

3 .
On a tawa, heat oil and place marinated chicken. Cook each side for 2-3 mins.

4 .
Now chop it well with the spatula while cooking and the leftover marinade.

5 .
Cook until the chicken is fully done. Garnish it with green chilies, green coriander, lemon slices. Set aside.

6 .
In a bowl add flour, ghee, salt and mix it well. Now add water and knead a smooth dough. Cover the dough with cling film. Let it rest for 15-20 mins

7 .
Now take the dough and divide it into 4 parts. Take one part and make a dough ball.

8 .
Now flatten it with your hands on a greased board.

9 .
Sprinkle flour on it and wrap the dough from one end to the other vertically. Now make a swiss roll shape from this wrapped dough.

10 .
Now flatter it again with a rolling pin into a flat dough sheet.

11 .
Transfer it to a preheated griddle and grease the griddle with ghee. Cook each side until golden brown.

12 .
Your Tawa Chicken with Malabar Paratha is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
توا چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک دہی، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، نمک، ہلدی پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، لیموں کا رس، ادرک اور لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
پھراس میں بونلیس چکن فلے ڈال کر اچھی طرح کوٹ کے کے آدھے گھنٹے تک ریسٹ دیں۔

3 .
اب ایک توے پر کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا چکن رکھیں دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر اسے پکاتے وقت سپیچولااور بچا ہوا میرینیڈڈال کرکوٹ کرلیں۔

5 .
اب اسے اس وقت تک پکائیں جب تک چکن پوری طرح سے پک نہ جائے پھر اس میں ہری مرچ، ہرا دھنیا، لیموں کے ٹکڑوں سے گارنش کریں۔

6 .
مالابار پراٹھا بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، گھی اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں پانی ڈال کرنرم ڈو گوندھ لیں اورکلنگ فلم سے ڈھانپیں پھر اسے پندرہ سے بیس منٹ تک چھوڑ دیں۔

7 .
پھر ڈو میں چار حصوں میں تقسیم کریں پھر ایک حصے کا بال بنائیں۔

8 .
اب اسے اپنے ہاتھوں سے گریسنگ بورڈ پرفلایٹ کریں۔

9 .
پھراس فلار چھڑک کراوڈو کو ایک سرے سے دوسرے سرے تک لپیٹ دیں۔ اب اس لپیٹے ہوئے آٹے سے سوئس رول کی شکل بنائیں۔

10 .
اب اسے پھر سے رولنگ پن کے ساتھ فلیٹ کر کے لپیٹیں۔

11 .
پھر اسے پہلے سے گرم گرل میں ڈال کرگھی کے ساتھ گریس کریں۔اور دونوں سائیڈس سے گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔

12 .
توا چکن ودمالابار پراٹھا تیار ہے۔

Recipe Tips