Recipes

More

×

Chicken Nihari Recipe

Chicken Nihari Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

Enjoy this Chicken Nihari Recipe, a rich and flavorful dish perfect for Ramzan sehri! This Chicken Nihari Recipe is slow-cooked to perfection, giving you a hearty and delicious meal for a nourishing sehri. 

 Ingredients

Ingredients Chicken Nihari
Ingredients for Garnishing

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot, heat oil and add chicken, cook until chicken changes color.Add ginger garlic paste and cook for a minute. Add nihari masala and cook for 2-3 mins.

2 .
Add water and cover and cook for 25-30 mins.

3 .
Take off the lid and cook for 2-3 mins. Add flour mixture into it. Add gradually and mix until thickens. Set aside.

4 .
In a pan, heat oil and add paprika powder. Sizzle for a minute.

5 .
Add this tari to prepared chicken nihari.

6 .
Garnish it with green coriander, ginger, lemon slices and serve. Your Chicken Nihari is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن نہاری بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کراس کا رنگ بدلنے تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کرایک منٹ تک پکائیں پھر اس میں نہاری مصالحہ ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں پانی ڈال کر ڈھک دیں اورپچیس سے تیس منٹ تک پکائیں۔

3 .
پھرڈھکن اتار کردو سے تین منٹ تک پکائیں پھر آٹے کا مکسچر ڈالیں اور آہستہ آہستہ سلری ڈال کر گاڑھا مکس کریں۔

4 .
تری بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیپریکا پاؤڈر ڈالیں اور ایک منٹ کے لیے مکس کریں۔

5 .
پھر اس تری کو تیار چکن نہاری میں ڈالیں۔

6 .
چکن نہاری تیار ہے۔اسے ہرا دھنیا، ادرک، لیموں کے سلائس سے گارنش کریں۔

Recipe Tips