Recipes

More

×

Aloo Samosa Recipe

Aloo Samosa Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Make this Aloo Samosa Recipe for a crispy and flavorful iftar treat! Perfect for Ramzan, this Aloo Samosa Recipe is packed with a delicious potato filling and crunchy texture that everyone will love. 

 Ingredients

Ingredients for Dough
Ingredients for Samosa Filling
Ingredients for Samosa

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, cumin seeds, salt, ghee, water and knead a smooth dough.

2 .
Cover it with cling film and let it rest for 10-15 mins.

3 .
In a bowl add boiled potatoes, green coriander, onion, pomegranate seeds, red chili powder, coriander powder, salt, chaat masala, lemon juice and mix it well. Set aside.

4 .
Take the dough and cut it into 8 parts.

5 .
Take on part, roll it out in a flat circle. Cut the circle in half.

6 .
Make samosa shape, bind the edges with water and fill the samosa with samosa filling.

7 .
Now deep fry them until crispy and light brown.

8 .
Your Aloo Samosa is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک پیالے میں میدہ، زیرہ، نمک، گھی اورپانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔

2 .
اب اسے کلنگ فلم سے ڈھانپیں اور اسیدس سے پندرہ منٹ تک چھوڑ دیں۔

3 .
سموسے فلنگ کے لئے ایک باؤل میں ابلے ہوئے آلو، ہرا دھنیا، پیاز، انار دانا، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، نمک، چاٹ مصالحہ اور لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
سموسے بنانے کے لئیڈو کو آٹھ حصوں میں کاٹ لیں۔

5 .
پھر ایک حصے کو فلیٹ دائرے میں رول کریں اوراسے دائرے میں کاٹ دیں۔

6 .
اب اس سے سموسہ کی شکل بنائیں، کناروں کو پانی سے باندھ دیں اور سموسے کو سموسہ فلنگ سے بھرلیں۔

7 .
پھر کرسپی اور ہلکا براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کریں۔

8 .
آلو سموسہ تیار ہے۔

Recipe Tips