Recipes

More

×

Chicken BBQ Rice Platter Recipe

Chicken BBQ Rice Platter Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

Prepare a delicious Chicken BBQ Rice Platter—a perfect Ramzan special recipe to enjoy during Iftar! This dish combines tender, smoky BBQ chicken with fragrant, well-seasoned rice, making it a wholesome and satisfying meal after a long day of fasting. Packed with rich flavors and easy to prepare, this platter is a must-try for your Ramzan menu

 Ingredients

Ingredients for Chicken Preparation
Ingredients for Sauce
Ingredients for Garlic Rice
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, Nestlé MilkPak Yogurt, tandoori masala, hot sauce, salt, lemon juice, ginger garlic paste and mix it well. Let it rest for 15-20 mins.

2 .
In a pan, heat oil and place marinated chicken pieces. Cook each side for 2-3 mins or until fully done.

3 .
Now place heated coal in an aluminum cup in the center of the pan and drizzle oil on it. Cover the pan with lid and let it smoke for 1-2 mins. Set aside.

4 .
In a bowl add Nestlé MilkPak Yogurt, sriracha sauce, garlic powder, salt, black pepper powder and mix it well. Set aside.

5 .
In a pan heat oil and add garlic. Cook for a minute.

6 .
Add boiled rice, salt, black pepper powder and mix it well.

7 .
Your Garlic Fried Rice is ready.

8 .
On a platter add a layer of garlic rice, top it with veggies, prepared chicken and sauce. Your Chicken BBQ Rice Platter is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، نیسلے ملک پیک دہی، تندوری مصالحہ، ہاٹ سوس، نمک، لیموں کا رس اورادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور اسے پندرہ سے بیس منٹ تک کرنے دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کئے چکن پیس ڈال کر ہرسائیڈکو دو سے تین منٹ یاں چکن گلنے تک پکائیں۔

3 .
پھر پین کے بیچ میں ایک ایلومینیم کپ میں گرم کوئلہ رکھیں اور اس پرکھانے کا تیل ڈال کر پین کو ڈھکن سے ڈھانپیں اور اسے ایک سے دومنٹ تک دھواں ہونے دیں۔

4 .
سوس بنانے کے لئے ایک پیالے میں نیسلے ملک پاک دہی، سریراچا سوس، لہسن پاؤڈر، نمک،اورکالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
گارلک رائس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

6 .
اب ابلے ہوئے چاول، نمک اورکالی مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
گارلک فرائیڈ رائس تیار ہے۔

8 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک پلیٹر میں گارلک رائس میں ایک تہہ ڈالیں پھر اس پر سبزیاں،تیار چکن اور سوس ڈالیں چکن باربی کیو رائس پلیٹر تیار ہے۔

Recipe Tips