Recipes

More

×

Butter Chicken Biryani Recipe

Butter Chicken Biryani Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    4

Indulge in the rich and aromatic Butter Chicken Biryani Recipe that's loaded with flavors. This easy-to-make Butter Chicken Biryani Recipe is perfect for any special occasion or weekend feast! 

 Ingredients

Ingredients for Chicken Preparation
Ingredients for Puree
Ingredients for Butter Chicken
Ingredients for Boiled Rice
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, Nestlé MilkPak Yogurt, red chili powder, coriander powder, salt, black pepper powder, paprika powder, ginger garlic paste, lemon juice and mix it well. Let it rest for 15-20 mins.

2 .
Now in a pan heat oil and add chicken. Cook until 80% done. Set aside.

3 .
In a pan heat oil and add onion, ginger, garlic, cashew nuts and cook for 2-3 mins.

4 .
Add tomatoes and cook for another 2-3 mins.

5 .
Now transfer it to a blender and add water. Blend it well into smooth puree. Set aside.

6 .
In a pan heat oil and add green cardamom, prepared puree. Mix it well.

7 .
Add paprika powder, cumin powder, salt, red chili powder and cook for 2-3 mins.Add cooked chicken and mix it well.

8 .
Add Nestlé MilkPak Dairy Cream, Nestlé MilkPak Salted Dairy Butter, oregano and cook until its fully done. Set aside.

9 .
In a pot heat water and add cumin seeds, star anise, salt and bring it to a boil.

10 .
Add soaked rice and boil until 80% done. Strain and set aside.

11 .
In a pot add layer of boiled rice, butter chicken, boiled rice again and the garnish it with green coriander, lemon slices, green chilies, yellow food color, kewra water and cover and steam over low flame for 8-10 mins.

12 .
Dish it out and serve. Your Butter Chicken Biryani is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، نیسلے ملک پیک دہی، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، نمک، کالی مرچ پاؤڈر، پیپریکا پاؤڈر، ادرک لہسن کا پیسٹ، لیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اور پندرہ سے بیس منٹ تک چھوڑ دیں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر اسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

3 .
پیوری بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز، ادرک، لہسن، اورکاجو ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں ٹماٹرڈال کر مزیددو سے تین منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اسے بلینڈر میں ڈال کراس میں پانی ڈال کرسمود پیوری میں اچھی طرح بلینڈ کریں۔

6 .
بٹر چکن بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں اور ہری الائچی اور تیار پیوری ڈال کر اسے اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
اب اس میں پیپریکا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، نمک، لال مرچ پاؤڈر ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں اور اس میں پکا ہوا چکن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
نیسلے ملک پیک ڈیری کریم، نیسلے ملک پیک نمکین ڈیری بٹر، اوریگانوڈال کر اسے تک پکائیں۔

9 .
ابلے ہوئے چاول بنانے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں زیرہ، سٹار سونف، نمک ڈال کر ابال لیں۔

10 .
اب اس میں بھیگے ہوئے چاول ڈال کراسے اسی فیصد پکنے تک ابالیں اور چھان کر ایک طرف رکھ دیں۔

11 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک برتن میں ابلے ہوئے چاول، مکھن چکن اورابلے ہوئے چاول کی تہہ ڈال کر اسے ہرا دھنیا، لیموں کے ٹکڑے، ہری مرچ، پیلا فوڈ کلر، کیوڑا پانی اور ڈھک کر آٹھ سے دس منٹ تک ہلکی آنچ پر بھاپ دیں۔

12 .
بٹر چکن بریانی تیار ہے۔

Recipe Tips