Recipes

More

Achari Kaleji Recipe

Achari Kaleji Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    3

Tantalize your taste buds this Bakra Eid with this irresistible Achari Kaleji recipe! This flavorful dish features marinated offal infused with aromatic pickling spices, creating a perfectly balanced symphony of tangy, spicy, and savory notes.  Impress your family and friends with this unique and delicious addition to your Eid feast.  Follow our easy step-by-step instructions to prepare this restaurant-quality Achari Kaleji at home in no time. 

 Ingredients

Ingredients for Soaked Kaleji
Ingredients for Achari Kaleji

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add water, ginger garlic paste, vinegar, mutton kaleji and mix it well. Soak the kaleji for 15-20 mins. Note: Wash the kaleji thoroughly before cooking

2 .
In a pan heat oil and add onion and cook until translucent. Add ginger garlic paste and cook for a minute.Add tomatoes and cook until tomatoes get soft. Add kaleji and cook for 5-10 mins.

3 .
Now add red chili flakes, cumin powder, red chili powder, coriander powder, turmeric powder and cook for 3-4 mins.

4 .
Add yogurt and cook for 1-2 mins. Add water and mix it well. Cover and cook until fully done.

5 .
Take off the lid and add National Crushed Pickle. Mix it well.

6 .
Dish it out and garnish it with green chilies and green coriander. Your Achari Kaleji is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کلیجی بنانے کے لئی ایک باؤل میں پانی، ادرک لہسن کا پیسٹ، سرکہ، مٹن کلیجی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور پندرہ سے بیس منٹ تک بھگو دیں۔ نوٹ: کلیجی کو پکانے سے پہلے اچھی طرح دھو لیں۔

2 .
اچاری کلیجی بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر رنگ ہلکہ تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر مزید ایک منٹ تک پکائیں پھر اس میں ٹماٹر ڈالیں اور ٹماٹر نرم ہونے تک پکائیں اورکلیجی کریں پھر پانچ سے دس منٹ تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں کُٹی لا مرچیں، زیرہ پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈراورہلدی پاؤڈر ڈال کر تین سے چارمنٹ تک پکائیں۔

4 .
۔پھر اس میں دہی ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں پھرپانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں پوری طرح پکنے تک ڈھک کر پکائیں۔

5 .
اب ڈھکن اتار کرنیشنل کرشڈاچار ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
اچاری کلیجی تیار ہے۔ہری مرچ اور ہرے دھنیے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips