Recipes

More

Afghani Chicken Tikka Recipe

Afghani Chicken Tikka Recipe

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    4

Research Content

Afghani Chicken Tikka Recipe, is a different yet pleasing to taste buds recipe to try out. Learn step by step Afghani Chicken Tikka Recipe and make it then enjoy it.


 Ingredients

Ingredients:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl whisk together yogurt, half cup cream, ginger garlic paste, green chilies paste, cashew nut past, black pepper, salt, garam masala, corn flour, lemon juice and oil. Add chicken pieces in it and marinate for 1 to 2 hours.

2 .
Thread marinated chicken pieces on to wooden skewers.

3 .
Now cook on grill pan. Brush them with butter and cook for 12 to 15 minutes, flipping each side occasionally.

4 .
In a pan heat butter, add leftover marinated mixture and cook it for 5 to 6 minutes.

5 .
When it’s almost cooked add half cup cream and mix it well.

6 .
Drizzle the sauce on top of tikka, garnish with coriander leaves and serve hot.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں دہی، کریم، ادرک لہسن پیسٹ، سبز مرچوں کی پیسٹ، کاجو، کالی مرچ، نمک، گرم مصالحہ، کارن فلار، لیموں کا رس اور کھانے کا تیل ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب اس میں چکن پیسیز ڈال کر ایک سے دو گھنٹے کے لئے میرینیٹ کر لیں۔

2 .
پھر لکڑی کی سیخ پر میرینیٹ کئے ہو ئے چکن پیسیز لگائیں اور گرِل پین میں پکائیں۔

3 .
اب اس پر برش سے مکھن لگائیں اور ہر سائیڈ سے بارہ سے پندرہ منٹ کے لئے پکائیں۔

4 .
پھر ایک پین میں مکھن اور بچا ہوا میرینیشن مکسچر ڈال کر پانچ سے چھ منٹ کے لئے پکائیں۔

5 .
اب چولہا بند کر کے اس میں کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
پھر اس پر تیار کی ہوئی سوس ڈال کر دھنیے کے پتوں سے گارنش کرکے سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More