Recipes

More

Beef Pasanday Recipe

Beef Pasanday Recipe

Research Content

Try something delicious with Tawa Zaiqa. This Tawa Beef Pasanday Recipe is easy to make and best to serve. Make it and Enjoy it but don't forget to give us your feedback.

Ingredients:
600g Beef pasanday
1/2 cup Yogurt
1 tbsp Ginger garlic paste
2 tbsp Lemon juice
1 Onion (fried)
Salt to taste
1 tbsp Red chili powder
1 tsp Crushed red chili
2 tbsp Gram powder (roasted)
1 tbsp Poppy seeds
Oil as required
3 tbsp Crushed papaya
1 tsp Garam masala powder
1 tsp Cumin powder (roasted)
1 tsp Coriander powder (roasted)
1 tsp Black pepper powder
1 tbsp Garlic (chopped)

Directions:
In a bowl add pasanday and marinate it with yogurt, ginger garlic paste, lemon juice, onion, salt, red chili powder, crushed red chili, gram powder, poppy seeds, oil, papaya, garam masala, cumin powder, black pepper and coriander powder.
Marinate it for 4 to 5 hours and keep it in fridge.
Now in a flat pan heat oil then add chopped garlic and marinated pasanday in it.
Cook it for 2 to 3 minutes then let it simmer on low flame for 12 to 15 minutes until beef gets tender.
When beef gets tender cook it well.
Garnish with coriander leaves and your dish is ready to serve.

اجزاء:
بیف پسندے 600گرام
دہی آدھا کپ
ادرک لہسن پیسٹ 1کھانے کا چمچ
لیموں کا رس 2کھانے کے چمچ
تلا ہوا پیاز 1عدد
نمک حسبِ ذائقہ
لال مرچ پاؤڈڑ 1کھانے کا چمچ
کٹی لال مرچ 1چائے کا چمچ
گرام پاؤڈر 2کھانے کے چمچ
خشخاش 1کھانے کا چمچ
کھانے کا تیل حسبِ ضرورت
کٹا ہوا پپیتا 3کھانے کے چمچ
گرم مصالحہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
ذیرہ پاؤڈر 1چائے کا چمچ
کالی مرچ پاؤڈڑ 1چائے کا چمچ
چوپڈ لہسن 1کھانے کا چمچ

ترکیب:
ایک باؤل میں بیف پسندے، دہی، ادرک لہسن پیسٹ،لیموں کا رس، تلا ہوا پیاز، نمک، کھانے کا تیل، پپیتا ، لال مرچ پاؤڈر، ذیرہ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، گرام مصالحہ
پاؤڈر ، بھنے چنے کا پاؤڈر، کٹی لا ل مرچ، خشخاش اور کٹی لا ل مرچ ڈال کر اچھی طرح میرینیٹ کر لیں اور چار سے پانچ گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
اب ایک توے پر کھانے کا تیل ، چوپڈ لہسن اور میرینیٹڈ پسندے ڈال کر آٹھ سے دس منٹ پکا کر پھر ڈھکن سے ڈھانپ کر ہلکی آنچ پر بارہ سے پندرہ منٹ کے لئے پکائیں۔
دھنیے کے ساتھ گارنش کر کے سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More