Recipes

More

Beef Tikka Rice Platter Recipe

Beef Tikka Rice Platter Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    75
  • SERVING
    4

Impress your guests this Eid with SuperChef's delicious Beef Tikka Rice Platter recipe. Tender, marinated beef cooked to perfection and served over fragrant rice. Easy to follow steps for a showstopping Eid feast!   

 Ingredients

Ingredients for Beef Tikka
Ingredients for Biryani Rice
Ingredients for Grilled Veggies

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add beef, yogurt, ginger garlic paste, tikka masala, red chili flakes, salt, papaya paste, lemon juice and mix it well. Marinate it for 1 hour.

2 .
In a pan heat oil and marinated beef. Cook for 4-5 mins. Now cover and cook for 25-30 mins or until beef is fully done.

3 .
Now place a heated charcoal in aluminum in the center of the pan. Drizzle oil on it and cover the pan with lid. Let it smoke for 1 min. Your Beef Tikka is ready. Set aside.

4 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until translucent. Add cumin seeds, star anise, black cardamom, whole black peppercorns and cook for a minute. Add water, salt, red chili powder and bring it to a boil. Add rice and cook until 80% water dries out.

5 .
Now add green coriander, lemon slices, yellow food color, orange food color, kewra water and cover and steam over low flame for 10-12 mins. Set aside.

6 .
In a pan heat oil and place half cut tomatoes, onion, green chilies. Grill each side until brown in color.

7 .
Now serve the veggies with prepared Beef Tikka and Biryani Rice. Your Beef Tikka Rice Platter is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیف تکہ بنانے کے لئے ایک باؤل میں گائے کا گوشت، دہی، ادرک لہسن کا پیسٹ، تکہ مصالحہ،، لال مرچ، نمک، پپیتے کا پیسٹ،اورلیموں کا رس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اسے ایکگھنٹے کے لیے میرینیٹ کریں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل اور میرینیٹ کیا ہوا گوشت ڈال کر چار سے پانچ منٹ تک پکائیں پھر اسے ڈھانپیں اور پچیس سے تیس منٹ یاں گوشت گلنے تک پکائیں۔

3 .
پھراس پین کے بیچ میں ایلومینیم کپ میں گرم کوئلہ رکھیں اور اس پرکھانے کا تیل ڈال کرپین کو ڈھکن سے ڈھانپ دیں اور ایک منٹ تک دھواں دیں۔بیف تکہ تیار ہے۔

4 .
بریانی رائس بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کاتیل گرم کریں اور پیاز ڈال کر اس کا رنگ ہلکہ ہونے تک پکائیں پھر اس میں زیرہ، ستارہ سونف، کالی الائچی اور کالی مرچ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ پھر اس میں پانی، نمک اورلال مرچ پاؤڈر ڈال کر ابال لیں پھر اس میں چاول ڈال کر اسی فیصدپانی خشک ہونے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں ہرا دھنیا، لیموں کے ٹکڑے، پیلا فوڈ کلر،اورینج فوڈ کلراورکیوڑاپانی ڈال کراسے ڈھک کر ہلکی آنچ پردس سے بارہ منٹ تک دم دیں۔

6 .
گرل وجیٹیبل بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کریں اور آدھے کٹے ہوئے ٹماٹر،پیاز،اورہری مرچیں ڈال ان کو گرل کریں۔

7 .
بیف تکہ رائس پلیٹر تیار ہے۔بیف تکہ کوگرل وجیٹیبل اور بریانی رائس کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips