Recipes

More

×

Bong Chanay Recipe

Bong Chanay Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    300
  • SERVING
    5

Enjoy the rich and flavorful Bong Chanay Recipe perfect for your Ramzan and Sehri meals. This Bong Chanay Recipe is a must-try to make your Ramzan Sehri more delicious and fulfilling.

 Ingredients

Ingredients for Bong Stock
Ingredients for Bong Chanay

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a preheated pot add bong, bones, onion, black peppercorns, cumin seeds, turmeric powder, bay leaves, salt, ginger garlic paste and water. Cook for 2-3 mins.

2 .
Now cover and cook for 3-4 hours or until 80% done over medium flame.

3 .
Now separate the bong and stock for later use.

4 .
In a pot, heat oil and add onion paste. Cook for 1-2 mins. Add ginger garlic paste and cook for another minute.

5 .
Add red chili powder, coriander powder, black pepper powder, salt and cook for 1-2 mins.Add yogurt and cook until oil separates.

6 .
Add soaked chanay and cook for 2-3 mins. Add reserved stock and cover and cook for 15-20 mins or until chanay are done.

7 .
Add bong and cook until its fully done.

8 .
Your Bong Chanay are ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بونگ سٹاک بنانے کے لئی پہلے سے گرم کیے ہوئے برتن میں بونگ، ہڈیاں، پیاز، کالی مرچ، زیرہ، ہلدی پاؤڈر، تیز پتے، نمک، ادرک لہسن کا پیسٹ اور پانی ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

2 .
اب اسے ڈھانپیں اور تین سے چارگھنٹے یا درمیانی آنچ پراسی فیصد پکنے تک پکائیں۔

3 .
پھر بعدکے استعمال کے لیے بونگ اور سٹاک کو الگ کرلیں۔

4 .
بونگ چنے بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کر کے اس میں پیاز کا پیسٹ ڈال کر ایک سے دومنٹ تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر مزید ایک منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، نمک ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں پھردہی ڈال کرکھانے کا تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں بھیگوئے ہوئے چنے ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں اب اس میں محفوظ سٹاک ڈال کرڈھانپیں اوپندرہ سے بیس منٹ یاں چنے گلنے تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں بونگ ڈال کر اسے پوری طرح سے پکنے تک پکائیں۔

8 .
بونگ چنے تیار ہیں۔

Recipe Tips