Recipes

More

Bong Paye Recipe by SooperChef | Bakra Eid Recipes

Bong Paye Recipe by SooperChef | Bakra Eid Recipes

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    10
  • SERVING
    5

Savor the authentic flavors of Bong Paye. It's a perfect soul-soothing meal. Learn how to make traditional Bong Paye with our step-by-step guide and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Stock
Ingredients for Bong Paye

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot add bong, paye, onion, ginger, garlic, cumin seeds, bay leaves, black peppercorns, jailfal powder, javitri powder, salt, turmeric powder and water and cover it. Cook it for 7-8 hours on low flame or until fully done. Then separate bong paaye and stock. Reserve them for later use.

2 .
In a pot heat oil and add onion paste. Cook for a minute. add ginger garlic paste and mix it well. Add red chili powder, coriander powder, cumin powder, salt and cook for 2-3 mins.

3 .
Add yogurt and cook until oil separates. Add stock and cook for 3-4 mins. Add prepared bong paye, garam masala powder and cook for 4-5 mins on low medium flame.

4 .
Beef Bong Paye are ready. Serve and enjoy


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
یخنی بنانے کے لئے ایک برتن میں بونگ، پائے، پیاز، ادرک، لہسن، زیرہ، تیزپتہ، کالی مرچ، جیلفل پاؤڈر، جاویتری پاؤڈر، نمک، ہلدی پاؤڈر اور پانی ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ دیں اور اسے ساتھ سے آٹھ گھنٹے یاں پوری طرح پک جانے تک پکائیں ااب بونگ پائے اور یخنی کو الگ کریں اور انہیں بعد میں استعمال کے لیے محفوظ کرلیں۔

2 .
بونگ پائے بنانے کے لئے ایک برتن میں تیل گرم کریں اور اس میں پیاز کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں اور اس میں لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، زیرہ پاؤڈراور نمک ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں دہی ڈال کر تیل الگ ہونے تک پکائیں پھر یخنی ڈال کر تین سے چار منٹ تک مزید پکائیں پھر تیار بونگ پائے، گرم مصالحہ پاؤڈر ڈالیں اور ہلکی آنچ پرچار سے پانچ منٹ تک پکائیں۔

4 .
بیف بونگ پائے تیار ہیں۔

Recipe Tips