Brownie trifle recipe is the ultimate dessert for chocolate lovers! Layered with rich brownies, creamy custard, whipped cream, and chocolate sauce, this indulgent treat is perfect for any special occasion or a quick sweet craving.
Ingredients
Ingredients for Brownie
Ingredients for Chocolate Frosting
Ingredients for Caramel Sauce
Ingredients for Assembling
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a bowl add eggs, Nestlé MilkPak Unsalted Dairy Butter, icing sugar, vanilla essence and beat it well. Add melted chocolate and beat for another 2-3 mins.
2 .
Take flour, cocoa powder, baking powder, baking soda and filter it through a sieve into the batter. Beat it well.
3 .
Add this mixture to a baking pan and spread it evenly.
4 .
Bake it in a preheated oven at 170 degrees for 10-12 mins. Set aside.
5 .
In a bowl add Nestlé MilkPak Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form.
Note: Chill overnight in the fridge (do not put in the freezer to chill, cream won’t whip once it gets cold temperature shock). Whip with an electric beater.
6 .
Reserve 1 cup of cream for later use.
7 .
Now add melted chocolate and beat it again. Chocolate frosting is ready. Set aside.
8 .
In a pan, heat oil and add sugar. Cook until sugar caramelizes.
9 .
Add Nestlé MilkPak Dairy Cream and mix it well. Set aside.
10 .
Crush the prepared brownies and spread them in dessert bowl.
11 .
Now add layers of chocolate frosting, caramel sauce, crushed brownie, reserved whipped cream, crushed brownie, caramel sauce, chocolate frosting.
12 .
Garnish it with whipped cream and crushed brownie.
13 .
Your Brownie Trifle is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
براؤنی بنانے کے لئے ایک باؤل میں انڈے، نیسلے ملک پیک انسالٹڈ ڈیری بٹر، آئسنگ شوگراورونیلا ایسنس ڈال کر اچھی طرح سے پھینٹ لیں پھر اس میں پگھلی ہوئی چاکلیٹ ڈال کر مزید دو سے تین منٹ تک بیٹ کریں۔
2 .
اب میدہ، کوکو پاؤڈر، بیکنگ پاؤڈر، بیکنگ سوڈا چھلنی سے چھان کر مکس کرلیں۔
3 .
پھر اس آمیزے کو بیکنگ پین میں ڈال کرپھیلا دیں۔
4 .
پھراسے پہلے سے گرم اوومیں ایک سو ستر ڈگری پردس سے بارہ منٹ تک بیک کریں۔
5 .
چاکلیٹ فراسٹنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کروہپڈ۔
نوٹ: فریج میں رات بھر ٹھنڈا کریں (ٹھنڈا ہونے کے لیے فریزر میں نہ رکھیں ورنہ یہ وہپڈ نہیں ہوگی)اسے الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کریں.
6 .
ایک کپ کریم بعدکے استعمال کے لیے محفوظ کریں۔
7 .
پھراس میں پگھلی ہوئی چاکلیٹ ڈال کر دوبارہبیٹ کریں۔ چاکلیٹ فراسٹنگ تیار ہے۔
8 .
کیریمل سوس بنانے کے لئی ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں چینی ڈال کر چینی کیریملائز ہونے تک پکائیں۔
9 .
پھر اس میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
10 .
اسیمبلنگ کے لئے تیاربراؤنی کوکرش کرکے ڈیزرٹ باؤل میں پھیلا دیں۔
11 .
اب اس میں چاکلیٹ فراسٹنگ، کیریمل سوس، کرشڈ براؤنی، بچی کریم، کرشڈ براؤنی، کیریمل سوس،اورچاکلیٹ فراسٹنگ کی تہہ لگائیں۔