Recipes

More

Calzony Pizza Recipe

Calzony Pizza Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    3

Is it a Pizza or a Calzone? It's both. This delicious cheesy Calzony Pizza is all you need to try for a delightful experience. Serve it with White Garlic Milk Sauce and and double the joy of your pizza. Give this unique Calzony Pizza a try and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Dough:
Ingredients for Chicken Preparation:
Ingredients for White Garlic milk sauce:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a glass add yeast, sugar, water and mix well. Rest for 5-7 minutes. Your yeast mixture is ready.

2 .
In a bowl add flour, salt, baking powder, milk powder, icing sugar, oil, yeast mixture and water. Knead a soft dough. Grease it with oil, cover with cloth and let it rest until doubles in size.

3 .
In a bowl add yogurt, ginger garlic paste, paprika, red chili powder, Italian herbs, vinegar, salt, oil, green chilies and chicken. Mix well and marinate for 30 minutes.

4 .
In a pan heat oil and add marinated chicken and cook until fully done and water dries out. Set aside.

5 .
In a pan heat oil and butter. Add garlic, flour, salt, white pepper milk and cook on low flame until no lumps remain. Now add cream and cook for 2-3 minutes or until creamy in texture. Set aside.

6 .
Take the prepared dough and divide it into 2 equal part. Take one part, make dough ball and roll it out into flat circle.

7 .
Place it on greased pizza pan. Now place 4 cuts on dough edges perpendicular to each other. Spread pizza sauce, prepared chicken, prepared sauce, cheddar and mozzarella cheese, onion, capsicum, tomatoes, black olives, Italian herbs and red chili flakes. Combine the cut edges together.

8 .
Now in the center of the dough, spread the pizza sauce, cooked chicken, sauce, cheddar and mozzarella cheese, capsicum, tomatoes, jalapenos, black olives, Italian herbs and red chili flakes. Brush egg on dough

9 .
Bake in preheated oven at 180°C for 20-25 minutes.

10 .
Your Calzony Pizza is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک گلاس میں خمیر، چینی اور پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں اور پانچ سے سات سائیڈ پر رکھ دیں۔خمیر مکسچر تیار ہے۔

2 .
اب ایک باؤل میں میدہ، نمک، بیکنگ پاؤڈر، دودھ پاؤڈر، آئسنگ شوگر، کھانے کا تیل، خمیر مکسچر اور پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔اب ڈو کو کپڑے سے ڈھک کر سائز میں دو گنا ہونے تک رکھ دیں۔

3 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤ ل میں دہی، ادرک لہسن پیسٹ، پیپریکا، سرخ مرچ پاؤڈر، اٹالین ہربز، سرکہ، نمک، کھانے کا تیل، سبز مرچیں اور چکن ڈال کر اچھی طرح مکس کر کے تیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

4 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈال کر پانی خشک ہونے تک پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
وائٹ گارلِک ملک سوس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل اور مکھن گرم کرکے اس میں لہسن، میدہ، نمک، سفید مرچ اور دودھ ڈال کر ہلکی آنچ پر پکنے دیں۔اب اس می کریم ڈال کر دو سے تین منٹ پکائیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
اسمبلنگ کے لئے تیار کی ہوئی ڈو کو دو برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا کر بیل لیں۔

7 .
اب بیلی ہوئی روٹی کو گریس کئے ہوئے پین میں رکھ کر کناروں پر چار کٹ لگائیں۔اب اس پر پیزا سوس پھیلاکر تیار کیا ہوا چکن، تیار کی ہوئی سوس، چیڈر چیز، موزریلا چیز، پیاز، شملا مرچ، ٹماٹر، کالا زیتون، اٹالین ہربز اور کٹی سرخ مرچیں ڈال کر کناروں کو جوڑ دیں۔

8 .
اب ڈو کے درمیان پیزا سوس پھیلاکر اس پر پکا ہوا چکن، سوس، چیڈر چیز، موزریلا چیز، شملا مرچ، ٹماٹر، جیلپینو، کالا زیتون، اٹالین ہربز اورکٹی سرخ مرچیں ڈال کر برش سے انڈہ لگائیں۔

9 .
اب پہلے سے گرم اوو ن میں ایک سو اسی کے درجہ حرارت بیس سے پچیس منٹ بیک کرلیں۔

10 .
مزیدار کیلزونی پیزا تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More