Recipes

More

Chana Dal Keema Recipe

Chana Dal Keema Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    5

Learn how to make delicious Daal Keema this season. This mouthwatering Chana Dal Keema will get ready in no time. Try it out today and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients Daal Keema

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add beef mince. Cook until it changes color. Add onion and cook for 2-3 mins.

2 .
Add ginger garlic paste and cook for a minute. add tomato puree, coriander powder, red chili powder, cumin powder, turmeric powder, salt, red chili flakes and mix it well.

3 .
Now add yogurt and cook for 3-4 mins. Add split chickpeas and mix it well. Add hot water and cover and cook until fully done.

4 .
Dish it out and garnish it with green coriander, green chilies and serve. Your Daal Keema is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
دال قیمہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں گائے کے گوشت کا قیمہ ڈال کر اس کا رنگ بدلنے تک پکائیں پھر اس میں پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھر اس میں ٹماٹرکی پیوری، دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، زیرہ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک اورلال مرچ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
پھر اس میں دہی ڈال کرتین سے چارمنٹ تک پکائیں اورچنے کی دال ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں گرم پانی ڈال کر ڈھانپیں اورپوری طرح پکنے تک پکائیں۔

4 .
دال قیمہ تیار ہے۔ اسے نکال کر ہری دھنیا، ہری مرچ سے گارنش کریں۔

Recipe Tips