Recipes

More

Chicken 65 with Chinese Pulao Recipe

Chicken 65 with Chinese Pulao Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Enjoy your family time together this weekend by making Chicken 65 with Chinese Pulao. This magical meal combo will taste even better when served with a glass of Coca-Cola. Give this ultimate feast a try and leave your feedback in the comments below.

 Ingredients

Ingredients for Chicken:
Ingredients Chinese Pulao:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken cubes, ginger garlic paste, salt, red chili powder, coriander powder, garam masala powder, cornstarch, flour, egg and mix well. Let it marinate for 15-30 minutes.

2 .
Drop each marinated chicken piece separately in hot oil and deep fry until golden brown in color. Strain and keep aside.

3 .
Now, add oil to a preheated pan. Sizzle cumin seeds and saute garlic for a minute. Add red chilies, green chilies and curry leaves and cook for 30 seconds. Add ketchup and soy sauce and water. Mix and cook for 2-3 minutes over medium flame.

4 .
Add fried chicken to the sauce and cook until fully coated. Set aside.

5 .
In a pot, heat oil. Add black peppercorns, cloves, cinnamon, and star anise. Sizzle for a moment. Add onion and saute until it starts to turn brown. Add ginger garlic paste and cook for a minute.

6 .
Add tomatoes, potatoes, peas, carrot and cook for 2-3 minutes over medium low flame. Add salt, white pepper and soy sauce and give it a good mix.

7 .
Add all the vegetables and cook for 2-3 minutes over medium-low flame. Add water and bring it to a boil. Add soaked rice and let it cook until 80% of the water has been absorbed.

8 .
Add capsicum and cover it with a lid and steam it for 10-12 minutes over low heat.

9 .
Let off the steam and serve the Chinese pulao with Chicken 65.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن 65 بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن کیوبز، ادرک لہسن کا پیسٹ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈر، کارن اسٹارچ، میدہ اورانڈا ڈال کر اچھی طرح مکس کرلیں اورپندرہ سے بیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

2 .
اب ہر میرینیٹ کئے ہوئے چکن کے ٹکڑوں کو الگ الگ گرم تیل گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کرلیں۔ چھان کر ایک سائیڈ پر رکھ دیں۔

3 .
پھر پہلے سے گرم پین میں کھانے کا تیل ڈال کر اس میں زیرہ اور لہسن ڈال کر منٹ تک بھون لیں۔اب اس میں سرخ مرچ، ہری مرچ اور کڑی پتے ڈال کر تیس سیکنڈ تک پکائیں۔پھر اس میں کیچپ، سویا سوس اور پانی ڈال کر مکس کریں اور درمیانی آنچ پردو سے تین منٹ تک پکائیں۔

4 .
اب اس میں فرائیڈ چکن ڈال کر سوس میں اچھی طرح کوٹ کر کے سائیڈ پر رکھ دیں۔

5 .
چائنیز پلاؤ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ثابت کالی مرچ، لونگ، دار چینی اوربادیان ڈال کر کچھ دیر پکائیں۔اب اس میں پیاز ڈال کربراؤن ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

6 .
اب اس میں ٹماٹر، آلو، مٹر اورگاجرڈال کر درمیانی آنچ پردوسے تین منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں نمک، سفید مرچ اور سویا سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

7 .
پھر اس میں تمام سبزیاں ڈال کر درمیانی آنچ پردو سے تین منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں پانی ڈال کر ابلنے دیں۔ پھر اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈا ل کر پانی اسی فیصدخشک ہونے تک پکائیں۔

8 .
اب اس میں شملہ مرچ ڈال کر ڈھکن سے ڈھک کر ہلکی آنچ پر دس سے بارہ منٹ تک دم پر رکھ دیں۔

9 .
مزیدار چکن وِد چائنیز پلاؤ ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
19 Sep 2024 06:34 AM
I am very glad to find your website. Thank you Read More