Recipes

More

Chicken Boti Paratha Roll Recipe

Chicken Boti Paratha Roll Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    2

Chicken Boti Paratha Roll is a Sooper Tasty Recipe for your lunchtime meal. This Chicken Boti Paratha Roll Recipe is a Simple and Tempting Recipe for your family gatherings. Try out this amazing recipe today and let us know your feedback. 

 Ingredients

Ingredients for Paratha:
Ingredients for Chicken Preparation:
Ingredients for Red Chili Sauce:
Ingredients for Garlic Mayo Sauce:
Ingredients for Vinaigrette Veggies:
Ingredients for Chicken Paratha Roll:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add all-purpose flour, wheat flour, oil, salt and mix it well. Add water and knead a soft dough. Cover and let it rest for 15-20 mins.

2 .
Now take the prepared dough and divide it into 8 parts. Make a dough ball from each part and take one dough ball. Roll it out into flat circle. Brush ghee on it and make a lacha paratha.

3 .
Transfer it onto preheated griddle and cook each side until golden in color. Brush ghee on it. Your paratha is ready.

4 .
In a bowl add chicken, yogurt, ginger garlic paste, lemon juice, soy sauce, chili sauce, red chili flakes, black peppercorns crushed, salt, red chili powder and mix it well. Marinate the chicken for 20-25 mins.

5 .
In pan heat oil and add marinated chicken. Cook until chicken is fully done. set aside.

6 .
In a blender add soaked red chilies, garlic, chili sauce, ketchup, salt and blend it well into smooth paste. Your Red Chili Sauce is ready.

7 .
In a bowl add mayo, garlic, lemon juice, black pepper powder, salt and mix it well. your Garlic Mayo Sauce is ready.

8 .
In a bowl add vinegar, tomatoes, onion, cucumber and soak for 10-15 mins. Set aside.

9 .
Take prepared paratha and spread red chili sauce on it. Drizzle garlic mayo sauce on it. Add prepared chicken, vinaigrette veggies and fold the paratha into roll shape.

10 .
Your Chicken Paratha Roll is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
پراٹھابنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، گندم کا آٹا، تیل اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔ اب اس میں پانی ڈال کر نرم ڈو گوندھ لیں۔پھر ڈھکن سے ڈھک کرپندرہ سے بیس منٹ تک سائیڈ پر رکھ دیں۔

2 .
اب تیارڈو کو آٹھ برابر حصوں میں کاٹ لیں اور پیڑے بنا کر بیل لیں اور برش سے گھی لگا کر لچھا پراٹھا بنا لیں۔

3 .
پھر اسے پہلے سے گرم توے پر ڈالیں اور ہر طر ف سے اچھی طرح گولڈن ہونے تک پکا لیں۔ پراٹھا تیار ہے۔

4 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، دہی، ادرک لہسن کا پیسٹ، لیموں کا رس، سویا سوس، چلی سوس، کٹی لال مرچیں، کالی مرچ پسی ہوئی، نمک اورلال مرچ پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور چکن کو بیس سے پچیس منٹ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

5 .
اب پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیا ہوا چکن ڈال کر چکن پکنے تک پکائیں۔

6 .
ریڈ چلی سوسبنانے کے لئے ایک بلینڈر میں بھگوئی ہوئی لال مرچ، لہسن، چلی سوس، کیچپ اور نمک ڈال کر اچھی طرح بلینڈ کر کے پیسٹ بنا لیں۔ ریڈ چلی سوس تیار ہے۔

7 .
گارلک مایو سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز، لہسن، لیموں کا رس، کالی مرچ پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔گارلک مایو سوس تیار ہے۔

8 .
سرکہ والی سبزیاں بنانے کے لئے ایک باؤل سرکہ، ٹماٹر، پیاز اورکھیرا ڈال کردس سے پندرہ منٹ تک بھگو کر سائیڈ پر رکھ دیں۔

9 .
چکن پراٹھا رول بنانے کے لئے تیار پراٹھا لیں اور اس پرریڈ چلی سوس پھیلا کر گارلک مایو سوس ڈالیں۔اب اس پر تیار کیا ہوا چکن، سرکہ والی سبزیاں رکھ کر پراٹھا کی شکل میں رول کر لیں۔

10 .
چکن بوٹی پراٹھا رول تیار ہے۔

Recipe Tips