Recipes

More

Chicken Burrito Recipe

Chicken Burrito Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    3

Learn how to make the perfect Chicken Burrito at home with our easy step-by-step recipe. Enjoy a flavorful Chicken Burrito with our simple and delicious recipe.

 Ingredients

Ingredients for Chicken Preparation
Ingredients for Chicken Mixture
Ingredients for Salsa Preparation
Ingredients for Mexican Rice

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken fillets, chili sauce, garlic powder, black pepper powder, mustard paste, red chili flakes, salt and mix it well.

2 .
In a pan heat oil and place the marinated chicken fillets. Shallow fry each side for 1-2 mins or until 80% done. Now cut them into chunks and set aside.

3 .
In a pan heat oil and add onion. Cook for a minute. Now add tomato puree, salt, black pepper powder and cook for 1-2 mins.

4 .
Now add prepared chicken, jalapenos and cook for 1-2 mins. Set aside.

5 .
In a bowl add onion, tomato, sweet corn, capsicum, tomato ketchup, green coriander, mixed herbs, salt, crushed black pepper, vinegar and mix it well.

6 .
In a pot heat oil and add garlic and cook for a minute. Add tomato puree, red chili powder, salt, paprika powder, red chili flakes and cook for a minute.

7 .
Add water and bring it to a simmer. Now add soaked rice and cook until 80% water dries out. Now cover and steam over low flame for 10-12 mins. Set aside.

8 .
Take a tortilla wrap, add a layer of Mexican rice, salsa and prepared chicken on it in the center.

9 .
Now wrap it well and toast it for 1-2 mins.

10 .
Your Chicken Burrito is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن فلے، چلی سوس، لہسن پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، مسٹرڈ پیسٹ، کُٹی لال مرچیں، نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیے چکن فلے ڈال کر دونوں طرف سے ایک سے دہ منٹ یا اسی فیصد پکنے تک شیلو فرائی کریں پھر اس کوچھوٹے پیس میں کاٹ کر ایک طرف رکھ دیں۔

3 .
چکن مکسچربنانے کے لئی ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھر اس میں ٹماٹر کی پیوری، نمک اور کالی مرچ پاؤڈر ڈال کرایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر تیار چکن میں ہالپینوڈال کر ایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

5 .
سالسا بنانے کے لئے ایک باؤل میں پیاز، ٹماٹر، سویٹ کارن، شملہ مرچ، ٹماٹر کیچپ، ہرا دھنیا، مکس ہرب، نمک، کالی مرچ اورسرکہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
میکسیکن رائس بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھر اس میں ٹماٹرکی پیوری، لال مرچ پاؤڈر، نمک، پیپریکا پاؤڈراور کُٹی لال مرچیں ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

7 .
پھر اس میں پانی ڈال کر ابالیں پھر اس میں بھیگوئے ہوئے چاول ڈال کراسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں پھر اس کو ڈھک کر ہلکی آنچ پردس سے بارہ منٹ تک بھاپ دیں۔

8 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک ٹارٹیلا پر میکسیکن رائیس، سالسا اور تیار چکن کی ایک تہہ ڈالیں۔

9 .
پھر اسے اچھی طرح لپیٹیں کر ایک سے دومنٹ تک ٹوسٹ کریں۔

10 .
چکن برریٹو تیار ہے۔

Recipe Tips