Recipes

More

×

Chicken Daalcha Recipe

Chicken Daalcha Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

Indulge in the rich and flavorful Chicken Daalcha this Ramzan and make your Sehri special with this delicious Chicken Daalcha recipe. A perfect blend of lentils and chicken to enjoy a hearty meal during Ramzan and Sehri. 

 Ingredients

Ingredients for Boiled Daal
Ingredients for Chicken Daalcha

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat daal chana, red chili powder, turmeric powder, salt, water and bring it to a boil. Boil for 15-20 mins or until daal is fully done. Set aside.

2 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until light brown. Add ginger garlic paste and cook for 30 seconds.Add tomatoes and cook until tomatoes get soft.

3 .
Now add chicken and cook until it changes color. Add coriander powder, red chili powder, turmeric powder, cumin powder, salt and cook for 3-4 mins.

4 .
Add water and cover and cook until chicken is fully done.

5 .
Now add daal and cook for 7-8 mins.

6 .
Dish it out and garnish it with green coriander and green chilies. Your Chicken Daalcha is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ابلی ہوئی دال بنانے کے لئے ایک برتن میں دال چنا، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، نمک، پانی ڈال کر ابال لیں اور پندرہ سے بیس منٹ یاں دال گلنے تک پکائیں۔

2 .
چکن ڈالچہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ہلکا براؤن ہونے تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر تیس سیکنڈ تک پکائیں پھر اس میں ٹماٹر ڈال کر ٹماٹر نرم ہونے تک پکائیں۔

3 .
اب اس میں چکن ڈال کراس کا رنگ بدلنے تک پکائیں پھر اس میں دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، زیرہ پاؤڈراور نمک ڈال کرتین سے چارمنٹ تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں پانی ڈال کر ڈھانپیں اور چکن پوری طرح سے پکنے تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں دال ڈال کر ساتھ سے آٹھ منٹ تک پکائیں۔

6 .
چکن ڈالچہ تیار ہے۔ہری دھنیا اور ہری مرچوں سے گارنش کریں۔

Recipe Tips