Chicken Manchurian
Chicken Manchurian
Research Content
Chicken Manchurian Recipe in Urdu & English
Pakistan has many of its own versions of continental dishes. One of the most popular and delectable of such dishes is the Chinese Chicken Manchurian. Chicken Manchurian Recipe was originally prepared by a small Chinese community living in Calcutta, India. Today this Chinese dish is an integral part of our menu lists and is eaten not only over the Indian subcontinent but also in Malaysia, Singapore and some parts of North America. This delectable chicken recipe like chicken roast, chicken pakora, chicken white karhai, fire chicken, chicken shawarma, chicken shami kabab, biryani, chicken malai boti, fire chicken and russian salad is relished by foodies of all age. Chicken Manchurian is prepared by some easily available ingredients like garlic paste, ginger paste, black pepper and ketchup all of which can easily be found at the Mehran Foods products range. Chicken Manchurian is served with boiled rice at formal meetings and festivities like gatherings and parties. Follow SooperChef for the more cooking recipes and preparation method in urdu.Ingredients
- Chicken Boneless (Cube Cutting) 500g
- Mehran Ginger Paste 2 tsp
- Mehran Garlic Paste 2 tsp
- Mehran Black Pepper Powder 1 tsp
- Mehran Red Chilli Powder 1 tbsp
- Mehran Vinegar 1 ½ tbsp
- Mehran Soy Sauce 1 ½ tbsp
- Mehran Tomato Ketchup 6-8 tbsp
- Salt as per taste
- Corn Flour 2 tbsp
- Maida Flour 1 tbsp
- Lemon Juice 1 tbsp
- Egg 1 piece
- Cooking Oil 2 tbsp
- Green Chilli (Chopped) 5g
- Sugar 1 ½ tbsp
- Chicken Stock ½ cup
- Green Onion 5g
- In a bowl, add chicken, salt, corn flour (1 tbsp), maida, lemon juice, Mehran Garlic Paste (1 tsp), Mehran Ginger Paste (1 tsp), Mehran Black Pepper Powder, Mehran Red Chilli Powder, egg and mix it well. Keep in the refrigerator for 30 minutes.
- In a cooking pan, add cooking oil (as needed), marinated chicken and deep fry until light brown.
- In another cooking pan, add cooking oil, Mehran Ginger Paste (1 tsp),Mehran Garlic Paste (1 tsp), fried chicken, salt, green chilli, Mehran Soy Sauce, Mehran Tomato Ketchup, sugar, Mehran Vinegar, chicken stock and cook for 2-3 minutes.
- Next, add corn flour (1 tbsp) mixed with water (3 tbsp).
- Use green onion for garnishing.
- Serve with Egg Fried Rice.
- Your tasty Chicken Manchurian now ready to serve.
اجزاء چکن بونلیس (کیوب کٹنگ) 500گرام میدہ ایک کھانے کا چمچ مہران ادرک پیسٹ دو چائے کے چمچ لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ مہران لہسن پیسٹ دو چائے کے چمچ نمک حسبِ ذائقہ مہران کالی مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ کھانے کا تیل دو کھانے کے چمچ مہران سُرخ مرچ پاؤڈر ایک کھانے کا چمچ کارن فلور دو کھانے کے چمچ مہران سرکہ ڈیڑھ کھانے کا چمچ چینی ڈیڑھ کھانے کا چمچ مہران ٹماٹو کیچپ چھ سے آٹھ کھانے کے چمچ سبز پیاز پانچ گرام مہران سویا سوس ڈیڑھ کھانے کا چمچ مرغ یخنی آدھا کپ انڈا ایک عدد سبز مرچ (چوپ کی ہوئی) پانچ گرام ترکیب ۔ ایک برتن میں چکن لیں اور اس میں نمک ، انڈا،کارن فلور(ایک کھانے کا چمچ) ،میدہ،مہران کالی مرچ پاؤڈر،مہران سُرخ مرچ پاؤڈر، لیموں کا رس، مہران ادرک پیسٹ(ایک چائے کا چمچ)اورمہران لہسن پیسٹ (ایک چائے کا چمچ)ڈال کر اچھی طرح ملا لیں اور تیس منٹ تک فریج میں رکھ دیں۔ ۔ ایک کڑاہی میں حسبِ ضرورت کھانے کا تیل لیں اوراس میں تیار کیا ہوا چکن ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کر لیں۔ ۔ اب ایک پین میں کھانے کا تیل(دو کھانے کے چمچ) لیں اور اس میں مہران ادرک پیسٹ (ایک چائے کا چمچ)،مہران لہسن پیسٹ(ایک چائے کا چمچ)،فرائی کیا ہوا چکن، نمک، چینی ، سبز مرچ،مہران سرکہ اور مہران سویا سوس ڈا ل کر ملالیں ۔ ۔اب اس میں مہران ٹماٹو کیچپ اورمرغ یخنی ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکا لیں۔ ۔ اب اس میں ایک کھانے کا چمچ کارن فلور کو تین کھانے کے چمچ پانی میں گھول کر ڈال دیں۔ ۔ سبز پیازکو بطور گارنش استعمال کر لیں۔ آپکامزے دار چکن منچورین تیار ہے۔ ایگ فرائیڈ رائس کے ساتھ پیش کریں۔ پکانے کا وقت: تیس منٹ افراد: تین عدد