Chicken Stuffed Potato
Chicken Stuffed Potato
Research Content
Chicken Stuffed Potato Recipe in Urdu & English
Nothing says fiesta like these cheesy, crispy, chicken stuffed potatoes do! Chicken stuffed potatoes are basically a bunch of mashed potatoes thrown in the blend with the most basic ingredients like minced garlic, peppers and onions and then mixed with cheese and chicken and assorted into a patty. This continental dish is truly a feast for your taste buds. It is mostly eaten as a supplementary dish along with the main course and can be served with pretty much any kind of sauce like mustard, garlic or even some tangy salsa to enhance its flavor. They can be enjoyed by friends and family specially on feisty occasions and gatherings. You can find the full Chicken Stuffed Potato Recipe in Urdu at sooperchef.pk. Ingredients
- Chicken boneless (cube cutting) 200g
- Potato 600g
- Salt as per taste
- Cooking Oil 1 tbsp
- Ginger Garlic Paste 1 tbsp
- Black Pepper Powder ½ tsp
- Red Chili Crushed 1 tsp
- Cumin Powder 1 tsp
- Lemon Juice 1 tbsp
- Soy Sauce 1 tbsp
- Red Capsicum 5g
- Green Capsicum 5g
- Yellow Capsicum 5g
- Mozzarella Cheese 150g
- Parsley Chopped 1 tbsp
- Water as per needed
Cooking Method
1- In a cooking pot, add water, salt, potato and boil it then cool it down.
2- In a cooking pan, add cooking oil, ginger garlic paste, chicken and cook until light brown.
3- Now, add black pepper powder, red chili crushed, cumin powder, lemon juice, soy sauce, red capsicum, green capsicum, yellow capsicum and cook for a while.
4- Next, cut the boiled potato vertically and scoop out the inside of the potato.
5- Now fill it with chicken and add some mozzarella cheese.
6- Now, oven bake on 230°C for 15-20 minutes.
Your tasty chicken stuffed potato now ready to serve.
Cooking time:30 minutes
Serve: 2 persons
اجزاء ۔ آلو 600گرام ۔ چکن بونلیس (کیوب کٹنگ) 200 گرام ۔ نمک حسبِ ذائقہ ۔ کھانے کا تیل ایک کھانے کے چمچ ۔ پانی حسبِ ضرورت ۔ ادرک لہسن پیسٹ ایک کھانے کا چمچ ۔ کالی مر چ پاؤڈر آدھاچائے کا چمچ ۔ لال مرچ کُٹی ہوئی ایک چائے کا چمچ ۔ زیرہ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ ۔ لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ ۔ سویا سو س ایک کھانے کا چمچ ۔ لال شملہ مرچ پانچ گرام ۔ سبز شملہ مرچ پانچ گرام ۔ پیلی شملہ مرچ پانچ گرام ۔ موزریلہ چیز 150گرام ۔ پارسلے چوپ ایک کھانے کا چمچ ترکیب ۔ ایک برتن میں پانی ، نمک اورآلو ڈال کر اُبال لیں اور بعد میں ٹھنڈا کر لیں۔ ۔ اب ایک پین میں کھا نے کا تیل ، ادرک لہسن کا پیسٹ اور چکن ڈال کر لائٹ براؤن ہونے تک پکا لیں۔ ۔ اب اس میں نمک،کالی مر چ پاؤڈر،لال مرچ کُٹی ہوئی،زیرہ پاؤڈر ،لیموں کا رس،سویا سو س،لال شملہ مرچ ،سبز شملہ مرچ اورپیلی شملہ مرچ ڈال کر تھوڑی دیر پکا لیں۔ ۔ اب اُبلے ہوئے آلو کولمبائی کے رخ درمیان سے کاٹ لیں اورپھر اس کے درمیانی حصے کو خالی کر لیں۔اب اس میں تیار کیا ہوا چکن پھر مزریلہ چیز بھر لیں۔ ۔ 230 ڈگری سینٹی گریڈ پر پندرہ سے بیس منٹ تک اوون بیک کر لیں۔ پکانے کا وقت: تیس منٹ افراد:دو