Recipes

More

Chicken Tandoori Masala Recipe

Chicken Tandoori Masala Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

Spice up your dinner with this flavorful Chicken Tandoori Masala! 
Perfectly marinated, smoky, and packed with authentic flavors – you won’t want to miss this recipe! Try it at home and enjoy a taste of tradition! 

 Ingredients

Ingredients for Chicken Preparation
Ingredients for Tandoori Chicken Masala
Ingredients for Garlic Rice

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken, Nestlé MilkPak Yogurt, tandoori masala, lemon juice, ginger garlic paste and mix it well.

2 .
In a pan heat oil and add marinated chicken. Cook for 3-4 mins. Set aside.

3 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until onion is translucent.

4 .
Add ginger garlic paste and cook for a minute. Add tomato puree, coriander powder, red chili powder, turmeric powder, and salt, and cook for a minute.

5 .
Add Nestlé MilkPak Yogurt and cook until oil separates. Add chicken and cook for 10-12 mins. add heated coal in a aluminum cup in the center. Drizzle oil on it and cover the pot with the lid. Let it smoke for 1 minute.

6 .
In a pot heat oil and add garlic. Cook until garlic turns light brown.

7 .
Add boiled rice, black pepper powder, and salt and toss it well for a minute

8 .
Your Garlic Rice is ready. serve it with Tandoori Chicken Masala.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں چکن، نیسلے ملک پیک دہی، تندوری مصالحہ، لیموں کا رس، ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

2 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں میرینیٹ کیاچکن ڈاال کر تین سے چارمنٹ تک پکائیں۔

3 .
تندوری چکن مصالحہ بنانے کے لئی ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر پیازکا رنگ بدلنے تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں پھر اس میں ٹماٹرکی پیوری، دھنیا پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، ہلدی پاؤڈر، اور نمک ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں نیسلے ملک پیک دہی ڈال کر کھانے کا تیل الگ ہونے تک پکائیں پھر اس میں چکن ڈال کردس سے پندرہ منٹ تک پکائیں پھر اس میں درمیان میں ایک ایلومینیم کپ میں گرم کوئلہ ڈال کرکھانے کا تیل ڈال کر ڈھکن سے ڈھانپ کر ایک منٹ تک دھواں دیں۔

6 .
گارلک رائس بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر ہلکہ براؤن ہونے تک پکائیں۔

7 .
پھر اس میں چاول، کالی مرچ پاؤڈر، اور نمک ڈال کر ایک منٹ کے لیے اچھی طرح ٹاس کریں۔ گارلک رائس تیار ہیں

8 .
تندوری چکن مصالحہ تیار ہے۔ گارلک رائس تیار ہیں

Recipe Tips