Craving a crispy, flaky, and spicy Iftar Special Recipe? Try this Chicken Tikka Lacha Kachori—a mouthwatering fusion of smoky tikka flavors wrapped in a golden, crunchy crust!
Ingredients
Ingredients for Dough
Ingredients for Tikka Filling
Ingredients for Kachori
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a bowl add flour, ghee, salt, water and knead a smooth dough. Let it rest for 10-15 mins.
2 .
In a pan, heat oil and add chicken. Cook until the chicken changes color.Add yogurt, tikka masala, ginger garlic paste, lemon juice and cook until chicken is fully done.
3 .
Turn off the flame and place heated coal in an aluminum cup in the center of the pan. Drizzle oil on it and cover the pan with a lid. Let it smoke for 1-2 mins. Set aside.
4 .
Take the dough and cut it into 6 equal parts.
5 .
Take one part, make dough and flatten it with the rolling pin.Brush ghee on it and then sprinkle flour.
6 .
Fold the dough into a rectangle shape. Brush ghee and sprinkle flour on it again. Now fold it again vertically and roll the dough into swiss roll shape.
7 .
Cut this roll into half with the thread.
8 .
Now take one part and flatten it with a rolling pin.
9 .
Add chicken tikka filling in the center and wrap the sides together making round kachori shape.
10 .
Now deep fry them until crispy and fully done over medium flame.
11 .
Your Chicken Tikka Lacha Kachori is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، گھی، نمک، پانی ڈال کرنرم ڈو گوندھ لیں اور دس سے پندرہ منٹ کے لئے چھوڑ دیں۔
2 .
تکہ فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر اس کارنگ بدلنے تک پکائیں پھر اس میں دہی ,تکہ مصالحہ، ادرک لہسن کا پیسٹ اور لیموں کا رس ڈال کر چکنپوری طرح پکنے تک پکائیں۔
3 .
اب چولہہ بند کر کیپین کے بیچ میں ایک ایلومینیم کپ میں گرم کوئلہ رکھیں اور اس پر کھانے کا تیل ڈال کرپین کو ڈھکن سے ڈھانپ دیں اور ایک سے دومنٹ تک دھواں دیں۔
4 .
ڈو کو چھ برابر حصوں میں کاٹ لیں۔
5 .
اب ایک حصہ لے کراسے رولنگ پن سے فلیٹ کر کے اس پر گھی برش کریں اور میدہ چھڑک دیں۔
6 .
اب اسے ریکٹینگل سکل میں فولڈ کریں اور اس پر گھی برش کرکے دوبارہمیدہ چھڑکیں اب اسے دوبارہ فولڈ کریں اوراسے سوئس رول کی شکل میں رول کریں۔
7 .
پھراس رول کو دھاگے کے ساتھ کاٹ دیں۔
8 .
اب ایک حصہ لیں اور اسے رولنگ پن سے چپٹا کریں۔
9 .
پھر اس کے بیچ میں چکن تکہ کی فلنگ ڈال کر اس کے سائیڈزکو لپیٹ کر گول کچوری کی شکل دیں۔
10 .
اب انہیں درمیانی آنچ پر کرسپی اور پوری طرح پکنے تک ڈیپ فرائی کریں۔