Recipes

More

Chicken Yakhni Pulao Recipe

Chicken Yakhni Pulao Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    4

This Chicken Yakhni Pulao Recipe is a perfect combination of tender chicken, fragrant spices, and aromatic rice. If you love rich flavors, try this Chicken Yakhni Pulao for a comforting and delicious meal! 

 Ingredients

Ingredients for Chicken Stock
Ingredients for Chicken Yakhni Pulao

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot, heat chicken, onion, cumin seeds, garlic cloves, coriander seeds, black peppercorns, green cardamom, cinnamon stick, black cardamom, cloves, salt, ginger pods, water and cook for 15-20 mins.

2 .
Reserve the chicken and the stock separately for later use.

3 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until light brown.

4 .
Add black peppercorns, cumin seeds, black cardamom, green cardamom and cook for 1-2 mins.

5 .
Add reserved chicken and mix it well. Add yogurt, red chili flakes, salt, coriander powder and cook until chicken is fully done.

6 .
Add green chilies and cook for 2-3 mins.

7 .
Add chicken stock and cook until it starts to boil.

8 .
Add soaked rice and cook until 80% water dries out.

9 .
Cover and steam over low flame for 10-12 mins.

10 .
Dish it out and garnish it with brown onion. Your Chicken Yakhni Pulao is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چکن سٹاک بنانے کے لئے ایک برتن میں چکن، پیاز، زیرہ، لہسن کے لونگ، دھنیا، کالی مرچ، ہری الائچی، دار چینی سٹکس، کالی الائچی، لونگ، نمک، ادرک اورپانی گرم کرکے پندرہ سے بیس منٹ تک پکائیں۔

2 .
پھربعد کے استعمال کے لیے چکن سٹاک کو الگ الگ کر کے رکھیں۔

3 .
چکن یخنی پلاؤ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کاتیل گرم کر کے اس میں پیاز ڈالیں اورہلکا براؤن ہونے تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں کالی مرچ، زیرہ، کالی الائچی اورہری الائچی ڈال کرایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

5 .
اب اس میں تیارچکن ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں دہی، کُٹی لال مرچیں، نمک،اوردھنیا پاؤڈر ڈال کر چکن پکنے تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں ہری مرچیں ڈال کر دو سے منٹ تک پکائیں۔

7 .
اب چکن سٹاک ڈال کر اسے ابلنے تک پکائیں۔

8 .
پھربھیگے ہوئے چاول ڈالیں اوراسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں۔

9 .
اب اسے ڈھک کر ہلکی آنچ پردس سے بارہ منٹ تک بھاپ لیں۔

10 .
چکن یخنی پلاؤ تیار ہے۔ براؤن پیاز سے گارنش کریں۔

Recipe Tips