Chocolate Chip Cookie Tart is a chocolaty treat for all the chocolate lovers out there. Delicious Chocolate Fudge Frosting layered on Chocolate Chip Cookie Tart makes is a complete bundle of joy. Make this Chocolate Chip Cookie Tart today with Nupur Butter and let us know how your treat went out.
Ingredients
Ingredients for Cookie Tart:
Ingredients for Chocolate Fudge Frosting:
Ingredients for Assembling:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a bowl add butter and brown sugar. Mix until well incorporated. Add egg, vanilla essence and mix again.
2 .
Add flour, salt, baking soda and mix until well combined. Add chocolate chips and gently fold.
3 .
Transfer this cookie dough into tart pan and spread evenly. Top with more chocolate chips.
4 .
Bake in a preheated oven at 160°C for 25-30 mins or until cooked through. Let it cool at room temperature. Drizzle melted chocolate over the tart and serve.
5 .
To prepare Chocolate Fudge Frosting, in a bowl add chocolate and butter. Microwave for 1 min 30 seconds. Whisk until well combined.
6 .
Add sugar, cocoa powder and whish again. Add milk if needed to get the desired consistency. Cover and refrigerate for 15-20 mins.
7 .
In another tart pan, spread the cookie dough in a way making thick layer on sides and thin layer in center. Place butter paper and white chickpeas in the center. White chickpeas are added to retain the shape of cookie tart while baking.
8 .
Take out of oven and let it cool at room temperature. Remove white chickpeas and butter paper and add prepared chocolate fudge frosting.
9 .
Refrigerate for 30 minutes or until frosting sets. Your Cookie tarts are ready to serve.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
کوکی ٹارٹ بنانے کے لئے ایک باؤل میں مکھن اور براؤن شوگر بنانے کے لئے اچھی طرح مکس کر لیں۔اب اس میں انڈہ اور ونیلا ایسنس ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں۔
2 .
اب اس میں میدہ، نمک اور بیکنگ سوڈا ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں اور اس میں چوکلیٹ چِپس ڈال کر اچھی طرح فولڈکر لیں۔
3 .
پھر اس کوکی ڈو کو ٹارٹ پین میں ڈال کر اچھی طرح پھیلا کر اس پر مزید چوکلیٹ چِپس رکھیں۔
4 .
اب پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ کے درجہ حرارت پر پچیس سے تیس منٹ بیک کر لیں اور ٹھنڈا ہونے دیں۔پھر اس پر پگھلی ہوئی چوکلیٹ ڈال دیں۔
5 .
چوکلیٹ فج فروسٹنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں چوکلیٹ اور مکھن ڈال کر ڈیڑھ منٹ مائیکرو یو کر کے مکس کر لیں۔
6 .
اب اس میں چینی اور کوکوا پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔اگر ضرورت ہوتو اس میں دودھ ڈالیں اورڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ فریج میں رکھ دیں۔
7 .
اب ایک دوسرے ٹارٹ پین میں کوکی ڈو اس طرح سے پھیلائیں کہ کنارے موٹے اور درمیان میں باریک تہہ بن جائے۔پھر اس کے درمیان بٹر پیپر رکھ کر اس پر سفید چنے ڈال دیں۔
8 .
پھر اوون سے نکا ل کر ٹھنڈا ہونے دیں اور بٹر پیپر، سفیدچنے نکال کر اس میں تیار کی ہوئی فج فروسٹنگ ڈال دیں۔
9 .
اب تیس منٹ تک فریج میں رکھ دیں۔مزیدار چوکلیٹ چِپ کوکی ٹارٹ ریسپی تیار ہے۔