Recipes

More

Chocolate Eclair Recipe by SooperChef

Chocolate Eclair Recipe by SooperChef

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    4

Elevate your dessert game with this decadent Chocolate Eclair Recipe. Dive into layers of delicate pastry, velvety chocolate ganache, and a heavenly cream filling. Give it a try at home and let us know in the comments.

 Ingredients

Ingredients for Dough (choux pastry)
Ingredients for Whipped Cream
Ingredients for Chocolate Eclairs

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat water and add NESTLÉ MILKPAK Salted Dairy Butter, sugar and salt. Cook until water starts to boil and butter melts.

2 .
Turn off the flame and add flour in 2 parts. Mix it well with a spatula until smooth dough has formed.Now let it rest at room temperature.

3 .
Add eggs one by one into this dough and beat it well with beater. Set aside.

4 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Whipping Cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Note: Chill the cream overnight in the fridge and whip it with an electric beater. (Do not put in freezer to chill, cream won't whip once it gets cold temperature shock)

5 .
Add the dough mixture into a piping bag and pipe it out in long cylindrical shape on a greased baking tray lined with butter paper.Make the ends smooth by rubbing water on the ends.

6 .
Now brush egg on them and bake in a preheated oven at 160 degrees for 15-20 mins. Let them cool at room temperature.

7 .
Now make the holes in them from below and pipe the whipped cream into them.

8 .
In a bowl add dark chocolate, NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and microwave for 1 minute. Mix it well and your chocolate ganache is ready.

9 .
Dip the top of prepared eclairs into the chocolate ganache. Drizzle NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream on top and serve.

10 .
Your Chocolate Eclairs are ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو تیار کرنے کے لئے ایک برتن میں پانی گرم کرکے اس میں نیسلے ملک پیک نمکین ڈیری مکھن، چینی اور نمک ڈال کر اس وقت تک پکائیں جب تک پانی ابلنا شروع نہ ہو جائے اور مکھن گھل نہ جائے۔

2 .
اب چولہہ بند کر کے دو حصے میں میدہ ڈالیں ااور مکس کرکے سمود دڈو تیار کر لیں اور کمرہ کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

3 .
پھر اس ڈو میں ایک ایک کرکے انڈے ڈال کر بیٹ کریں.

4 .
وہپڈ کریم تیار کرنے کے لئے ایک پیالے میں نیسلے ملک پیک وہپنگ کریم ڈال کراچھی طرح وہپڈ ہونے تک بیٹ کریں۔ نوٹ: کریم کو رات بھر فریج میں ٹھنڈا کریں اور اسے الیکٹرک بیٹر سے بیٹ کر لیں۔ (ٹھنڈا کرنے کے لیے فریزر میں نہ رکھیں فریزر میں رکھنے سے کریم وہپڈ نہیں ہوگی۔

5 .
چاکلیٹ ایکلیرز بنانے کے لئے تیار ڈو مکسچر کو پائپنگ بیگ میں ڈال کر لمبے سیلنڈر کی شکل میں گریس کی ہوئی بیکنگ ٹرے پر پائپ کریں اور انگلی پر پانی لگا کے اس کو سمود کر لیں۔

6 .
اب ان پر انڈے کو برش کریں اور پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پندرہ سے بیس منٹ تک بیک کریں اورکمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

7 .
پھر ان میں نیچے سے سوراخ کریں اور ان میں تیارکریم کو پائپ کریں۔

8 .
پھر ایک باؤل میں ڈارک چاکلیٹ، نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈل کرمائیکرو ویو میں ایکمنٹ کے لییگرم کریں اوراسے اچھی طرح مکس کرلیں۔چاکلیٹ گناش تیار ہے۔

9 .
اب تیارایکلیرز کے اوپروالے حصے پر چاکلیٹ گناش لگائیں اور اوپر سے نیسلے ملک پیک ڈیری کریم دال کر سرو کریں۔

10 .
چاکلیٹ ایکلیرز تیار ہیں۔

Recipe Tips