Recipes

More

Chocolate Vanilla Croissants Recipe

Chocolate Vanilla Croissants Recipe

  • PREP TIME
    120
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

Learn how to make irresistible Chocolate Vanilla Croissants at home. Impress your family with these homemade Chocolate Vanilla Croissants and share your feedback.

 Ingredients

Ingredients for Dough:
Ingredients for Custard Cream
Ingredients for Chocolate Ganache
Ingredients for Croissants

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, salt, yeast, sugar and mix it well. Add butter and mix it again. Add water and knead a smooth dough. Wrap it well and rest until it doubles in size.

2 .
In a zip lock bag add butter and flatten it with a rolling pin. Freeze it in the freezer.

3 .
In a pot heat milk and add sugar. cook until sugar dissolves.Add custard slurry and cook until it thickens.

4 .
Add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and mix it well. Set aside

5 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and microwave it for a minute. add dark chocolate. Mix it until it melts. Set aside.

6 .
Take the prepared dough and flatten it with the rolling pin. Now place frozen butter on it and wrap the dough around it. Cut the uneven edges.

7 .
Flatten it with the rolling pin and wrap it to make square. Sprinkle flour on it while wrapping. Refrigerate it for 30 mins and then repeat this step twice.

8 .
Now flatten it again with the rolling pin, remove the uneven edges, and cut the strips from the dough.

9 .
Roll these strips to make swiss roll shape, place it on a greased baking pan and bake it in a preheated oven at 170-180 degrees for 15-20 mins. Flip the croissants while baking after every 5 mins.

10 .
Now make a hole in them, fill them with custard cream and prepared chocolate ganache.Top them with chocolate ganache, melted chocolate and almonds.Your Vanila Chocolate Croissants are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لیے ایک باؤل میں میدہ، نمک، خمیراور چینی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھر اس میں مکھن ڈال کر دوبارہ مکس کریں پھر اس میں پانی ڈال نرم ڈو گوندھ لیں اور اسے اچھی طرح لپیٹ کر سائز دوگنا ہونے تک چھوڑ دیں۔

2 .
اب زپ لاک بیگ میں مکھن ڈالیں اور اسے رولنگ پن سے چپٹا کرکے فریزر میں فریز ہونے دیں

3 .
کسٹرڈ کریم بنانے کے لئے ایک برتن میں دودھ گرم کرکے اس میں چینی ڈال کر چینی گھل جانے تک پکائیں۔ پھر اس میں کسٹرڈ سلری ڈال کرگاڑھا ہونے تک پکائیں۔

4 .
پھر اس میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
چاکلیٹ گناش بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر ایک منٹ کے لیے مائکروویو میں رکھیں پھر اس میں ڈارک چاکلیٹ ڈال کرگھل جانے تک مکس کریں۔

6 .
کروسینٹس بنانے کے لئے تیار ڈو کو رولنگ پن سے چپٹا کرکے اس پر فریز کیا ہوا مکھن رکھ کرڈو میں لپیٹ دیں۔

7 .
پھراسے رولنگ پن کے ساتھ چپٹا کرسکوئرشیپ دیں اورریپ کرتے وقت اس پر میدہ چھڑک کر تیس منٹ تک فریج میں رکھیں اس عمل کو دو بار دہرائیں۔

8 .
اب اسے رولنگ پن کے ساتھ دوبارہ چپٹا کریں،سائیڈز کے کناروں کو کاٹ لیں۔

9 .
اب سوئس رول کی شکل بنانے کے لیے ان سٹرپس کو رول کرکے چکنائی والے بیکنگ پین پر رکھیں اور پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ستر سے ایک سو اسی ڈگری پر پندرہ سے بیس منٹ کے لیے بیک کریں۔اور بیک کرتے وقت اسے ہر پانچ منٹ کے بعد اس کو ٹرن کریں

10 .
اب اس میں ایک سوراخ کراس میں کسٹرڈ کریم اور تیار چاکلیٹ گناش بھریں۔ ونیلا چاکلیٹ کروسینٹ تیارہے۔ چاکلیٹ گناش میلٹ کی ہوئی چاکلیٹ اور بادام سے گارنش کریں۔

Recipe Tips