Recipes

More

Cinnamon Rolls Recipe

Cinnamon Rolls Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    25
  • SERVING
    5

Learn How to Make Perfect Cinnamon Rolls with our Easy Recipe Tutorial. Try these Cinnamon Rolls today and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Dough
Ingredients for Filling
Ingredients for Topping
Ingredients for Cinnamon Rolls

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add flour, yeast, salt, baking powder, sugar, NESTLÉ MILKPAK Unsalted Dairy Butter, NESTLÉ MILKPAK Full Cream Milk and knead a smooth dough. Now cover it and let it rest until it doubles in size.

2 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Unsalted Dairy Butter, brown sugar, icing sugar, cinnamon powder and mix it well. Set aside.

3 .
In a bowl add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream, icing sugar and mix it well. Set aside.

4 .
Take the prepared dough and flatten it with the rolling pin into a sheet. Cut the uneven edges to make rectangular-shaped sheet.

5 .
Now spread the prepared filling on it. Now roll the dough sheet carefully from one end to another forming a log shape.

6 .
Now cut it into 10-11 parts with a thread forming a swiss roll shape.

7 .
Now place them in a baking tray greased with butter. Cover and let them rest for 15 mins.

8 .
Now bake them in a preheated oven at 160 degrees for 25-30 mins.

9 .
Your Cinnamon Rolls are ready. Add the prepared topping to it and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ڈو بنانے کے لئے ایک باؤل میں میدہ، خمیر، نمک، بیکنگ پاؤڈر، چینی، نیسلے ملک پیک انسالٹڈ ڈیری بٹر، نیسلے ملک پیک فل کریم ملک ڈال کرنرم ڈو گوندھ لیں پھر اسے ڈھانپ کراس کو سائز دوگنا ہونے تک چھوڑ دیں۔

2 .
فلنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک انسالٹڈ ڈیری بٹر، براؤن شوگر، آئسنگ شوگراوردار چینی پاؤڈر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

3 .
ٹاپنگ بنانے کے لئے ایک باؤل میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم اورآئسنگ شوگر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
سینمن رول بنانے کے لئے تیارڈو کو رولنگ پن سے چپٹا کریں اور کناروں کو کاٹ دیں۔

5 .
اب اس پر تیار فلنگ ڈال کرڈوکو ایک سرے سے دوسرے سرے تک رول کر کے لاگ کی شکل دے دیں۔

6 .
پھر اسے سوئس رول کی شکل دے کراسے دھاگے کی مدد سے دس سے گیارہ حصوں میں کاٹ لیں۔

7 .
اب انہیں گریس کئے بیکنگ ٹرے میں رکھ کر انہیں ڈھک کر پندرہ سے بیس منٹ تک چھوڑ دیں۔

8 .
پھراسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ ڈگری پر پچیس سے تیسمنٹ تک بیک کریں۔

9 .
سینمن رول رولز تیار ہیں۔اسے تیار ٹاپنگ سے گارنش کریں۔

Recipe Tips