Recipes

More

Creamy Butter Chanay Recipe

Creamy Butter Chanay Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    5

Creamy Butter Chanay is a rich and flavorful dish, perfect for breakfast or brunch.Try this easy and quick recipe for a comforting Creamy Butter Chanay that everyone will love!

 Ingredients

Ingredients for Boiled Chanay
Ingredients for Puree
Ingredients for Creamy Butter Chanay

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add water and add chickpeas. Soak them overnight.

2 .
Now in a pot heat water and bring it to a boil. Add salt and soaked chickpeas. Boil until 80% done. Strain and set aside.

3 .
In a pan heat oil and add onion, ginger, garlic, cashew nuts. cook for 1-2 mins.Add tomatoes and cook until they get soft.

4 .
Transfer them to a blender and blend them well into puree. Set aside.

5 .
In a pot heat oil and add Kashmiri red chili powder, coriander powder, garam masala powder, salt and cook for a minute.

6 .
Add prepared puree and cook for 1-2 mins.

7 .
Add boiled chickpeas and mix them well. Cover and cook them for 3-4 mins.

8 .
Add NESTLÉ MILKPAK Unsalted Dairy Butter and dried fenugreek. Mix and let it melt.

9 .
Add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and cook for 1-2 mins.

10 .
Dish it out and garnish it with green coriander. Your Creamy Butter Chanay are ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
چنے ابالنے کے لئے ایک باؤل میں پانی ڈال کر چنے ڈال کر رات بھر بھگو دیں۔

2 .
اب ایک برتن میں پانی گرم کریں اور اسے ابال لیں پھر اس میں نمک اور بھیگے ہوئے چنے ڈال کر اسی فیصدپکنے تک ابالیں اورچھان کر ایک طرف رکھ دیں۔

3 .
پیوری بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز، ادرک، لہسن اورکاجو ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں پھر اس میں ٹماٹر ڈال کران کو نرم ہونے تک پکائیں

4 .
پھرانہیں بلینڈر میں ڈال کر اس کوچھی طرح بلینڈ کریں۔ ایک طرف رکھ دیں۔

5 .
کریمی بٹر چنی بنانے کے لئے ایک برتن میں تیل گرم کرکے اس میں کشمیری لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، گرم مصالحہ پاؤڈراورنمک ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

6 .
پھر اس میں تیار پیوری ڈال کر ایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

7 .
اب اس میں ابلے ہوئے چنے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں پھرانہیں ڈھانپ کرتین سے چار منٹ تک پکائیں۔

8 .
نیسلے ملک پیک انسالٹیڈ ڈیریبٹر اور خشک میتھی ڈال کر بٹر میلٹ ہونے تک پکائیں۔

9 .
نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر ایک سے دومنٹ تک پکائیں۔

10 .
کریمی بٹر چنے تیار ہیں۔ ہرے دھنیے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips