Make this Crispy Chicken Box Patties for a delicious Ramzan Iftar! These crunchy and flavorful Crispy Chicken Box Patties are filled with a rich, creamy chicken filling, making them a perfect iftar snack. Try this easy and tasty recipe today!
Ingredients
Ingredients for Creamy Chicken Filling
Ingredients for Creamy Chicken Box Patties
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pan, heat oil and add chicken. Cook until the chicken changes color.
2 .
Add soy sauce, chili sauce, garlic powder, red chili flakes, black pepper powder, salt and cook for 2-3 mins.
3 .
Add capsicum, onion and cook until chicken is fully done. Add Nestlé MilkPak Dairy Cream and mix it well. Set aside.
4 .
Take samosa patti, brush flour batter on it. Place another Samosal patti on it perpendicularly.
5 .
Add creamy chicken filling in the cross sectioned area.
6 .
Now wrap the samosa patti into box patty shape and seal the edges with flour batter.
Note: they can be frozen in an airtight container for up to 15 days
7 .
Dip it in beaten eggs, coat in bread crumbs and deep fry until crispy and fully done.
8 .
Your Creamy Chicken Box Patties are ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
کریمی چکن فلنگ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں چکن ڈال کر اس کا رنگ بدلنے تک پکائیں۔
2 .
اب اس میں سویا سوس، چلی سوس، لہسن پاؤڈر، کُٹی لال مرچیں، کالی مرچ پاؤڈر، نمک ڈال کردو سے تین منٹ تک پکائیں۔
3 .
پھراس میں شملہ مرچ اورپیاز ڈال کرچکن پکنے تک پکائیں پھر اس میں نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کراچھی طرح مکس کریں۔
4 .
کریمی چکن باکس پیٹیزبنانے کے لئے سموسے کی پٹی پرفلاربیٹر برش کریں پھر اس پر ایک اور سموسہ پٹی کو رکھیں اور کراس بنائیں۔
5 .
اب کراس سیکشن والے حصے میں کریمی چکن فلنگ ڈالیں۔
6 .
پھراس سموسے کی پیٹی کو باکس پیٹی کی شکل میں لپیٹیں اور کناروں کوفلار بیٹر سے سیل کریں۔
نوٹ: انہیں پندرہ دن تک ایئر ٹائٹ کنٹینر میں فریز کر سکتے ہیں۔
7 .
اب اسے پھنٹے ہوئے انڈوں میں ڈبوکربریڈ کرمبس میں کوٹ کریں اور ڈیپ فرائی کریں یہاں تک کہ کرسپی اور پوری طرح سے پک جائے۔