Recipes

More

Creamy Fruit Trifle Recipe

Creamy Fruit Trifle Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    30
  • SERVING
    5

Learn to make the perfect Creamy Trifle, an easy and delicious meetha recipe for Eid-ul-Fitr. It is one delicious ending to your Eid dawat. Try out this Creamy Fruit Trifle and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Vanilla Custard:
Ingredients for Chocolate Ganache:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat milk and bring it to a boil.

2 .
Add vanilla custard mixture and stir continuously. Cook until it starts to thicken. Now add sugar and cook until sugar melts.

3 .
Lastly add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and cook for 1-2 mins. turn off flame and let it cool at room temperature.

4 .
On a double boiler add chocolate and when it melts, add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream. Mix it well. Set aside.

5 .
In a serving dish add a layer of pound cake, strawberry jelly, banana jelly, apple cubes, banana slices, strawberry slices, prepared custard, fruit cocktail.

6 .
Top it with chocolate ganache, red cherry, jellies, and crushed pound cake and refrigerate for 1 hour. Your Creamy Trifle is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ونیلا کسٹرڈ بنانے کے لئے ایک برتن میں دودھ گرم کرکے ابال لیں۔

2 .
اب اس میں ونیلا کسٹرڈ مکسچر ڈال کر گاڑھا ہونے تک مسلسل ہلاتے جائیں۔پھر اس میں چینی ڈال کر چینی پگھلنے تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں نیلسے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں اور چولہا بندکرکے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

4 .
چاکلیٹ گیناش بنانے کے لئے ایک ڈبل بوائلر میں چاکلیٹ ڈال کر حل کرتے جائیں۔جب چاکلیٹ پگھل جائے تو اس میں نیسلے ڈیری کریم ڈال کر اچھی طرح مکس کر یں۔

5 .
اسمبلنگ کے لئے ایک سرونگ ڈش میں پاؤنڈ کیک، اسٹرابیری جیلی، کیلے کی جیلی،سیب کیوبز، کیلے کیسلائسز، اسٹرابیری کیسلائسز، تیار کسٹرڈ اور فروٹ کاک ٹیل کی ایک تہہ لگائیں۔

6 .
اب اس پر چاکلیٹ گیناش،سرخ چیری، جیلیز، اور کٹے ہوئے پاؤنڈ کیک رکھ ایک گھنٹہ فریج میں رکھ دیں۔ کریمی ٹرائفل تیار ہے۔

Recipe Tips