Recipes

More

Creamy Mango Delight Recipe

Creamy Mango Delight Recipe

  • PREP TIME
    25
  • COOK TIME
    5
  • SERVING
    5

Indulge in the heavenly taste of our Creamy Mango Delight! This easy-to-follow recipe is perfect for any occasion. SuperChef brings you a simple yet delicious dessert that will satisfy your sweet tooth. Learn how to create this refreshing treat with our step-by-step guide. Perfect for summer gatherings or a quick mid-week treat. Get ready to impress your family and friends with this irresistible mango masterpiece!

 Ingredients

Ingredients for Crust
Ingredients for Mango Puree
Ingredients for Mango Cream
Ingredients for Mango Jelly
Ingredients for Assembling

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In grinder add biscuits and grind them well. Add butter and grind it again.

2 .
Add the layer of these crushed biscuits in a dessert dish and refrigerate for 5-10 mins.

3 .
In a glass jar add mango chunks and blend them well into puree. Set aside.

4 .
In a bowl add whipping cream and beat until fluffy and stiff peaks form. Add dairy cream and beat it again.

5 .
Add mango puree and beat it again. Now add gelatin mixture and beat it again. Set aside.

6 .
In a pan heat water and add jelly powder. Cook until powder dissolves.

7 .
Add layers of mango cream and chunks to the prepared crust. Lastly add jelly. Let it cool at room temperature.

8 .
Your Mango Delight is ready. Serve and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کرسٹ بنانے کے لئے ایک گرائنڈر میں بسکٹ ڈال کر اچھی طرح پیس لیں پھر اس میں مکھن ڈال کر دوبارہ پیس لیں۔

2 .
اب ڈیزرٹ ڈش میں پیسے بسکٹ کی تہہ لگائیں ڈالیں اور پانچ سے دس منٹ تک فریج میں رکھ دیں۔

3 .
مینگو پیوری بنانے کے لئے بلینڈر میں مینگو چنکس ڈال کراس کو پیوری میں اچھی طرح بلینڈ کریں۔

4 .
مینگو کریم بنانے کے لئے ایک باؤل میں وہپنگ کریم ڈال کر ویپڈ ہونے تک ویپڈ کریں پھر اس میں ڈیری کریم ڈال کر دوبارہ بیٹ کریں۔

5 .
اب اس میں آم کی پیوری ڈال کردوبارہ بیٹ کریں پھر اس میں جیلیٹن مکسچر ڈال کر دوبارہ پھیٹ لیں۔

6 .
مینگو جیلی بنانے کے لئے ایک پین میں پانی گرم کرکے اس میں جیلی پاؤڈر ڈالیں اورپاؤڈر ہل ہونے تک پکائیں۔

7 .
اسیمبلنگ کے لئے تیارکرسٹ میں مینگو کریم اور مینگو چنکس ڈالیں پھرآخر میں جیلی ڈال کر اسے کمرے کے درجہ حرارت پر ٹھنڈا ہونے دیں۔

8 .
مینگو ڈیلائٹ تیار ہے۔

Recipe Tips