Get Ready for Iftar with These Crispy and Savory Chicken Spring Rolls - the Perfect Appetizer to Kick-Start Your Meal! Delicious Crispy Chicken Spring Rolls are a perfect way to break your fast. Try these out and share your feedback with us.
Ingredients
Ingredients for Chicken Preparation:
Ingredients for Filling:
Ingredients for Assembling:
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
Heat oil in a pan and add onion and cook for a min. Now add ginger garlic paste and cook for a few seconds. Then add chicken, cook for 2-3 minutes or until chicken changes color.
2 .
Now add soy sauce, vinegar, white pepper, black pepper and salt. Cook it for 5-6 mins for until chicken is fully done. set aside.
3 .
Now add soy sauce, vinegar, white pepper, black pepper and salt. Cook it for 5-6 mins for until chicken is fully done. set aside.
4 .
Add prepared chicken and toss well over high flame for a minute. Your Filling is ready. Set aside.
5 .
Now take bread slices and cut their sides. Flatten it with a rolling pin. Add filling mixture and roll it gently. Bind it with flour mixture from all sides.
6 .
Shallow fry it until crispy and golden brown. Your Bread Spring Roll is ready.
7 .
Take a roll patti. Add filling mixture and roll it gently. Bind it with flour mixture from all sides.
8 .
Shallow fry it until crispy and golden brown. Note: Can be frozen for up to 15 days.
9 .
Your Spring Roll is ready.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
چکن بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔ اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر چند سیکنڈ تک پکائیں۔ پھر اس میں چکن ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں یا جب تک چکن کا رنگ بدل جائے۔
2 .
اب اس میں سویا سوس، سرکہ، سفید مرچ، کالی مرچ اور نمک ڈال کر پانچ سے چھ منٹ یا چکن اچھی طرح پک جانے تک پکائیں۔
3 .
فلنگ بنانے کے لئے ایک کڑاہی میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر چند سیکنڈ تک پکائیں۔ اب اس میں گاجر، بند گوبھی، اوریگانو اور نمک ڈال کرایک سے دو منٹ تک پکائیں۔
4 .
پھر اس میں تیار چکن ڈال کر ایک منٹ کے لیے تیز آنچ پر اچھی طرح ٹاس کریں۔فلنگ تیار ہے۔
5 .
اسمبلنگ کے لئے بریڈ سلائسز کے اطراف کاٹ کر انہیں بیلنے سے اچھی طرح بیل لیں اور اس میں فلنگ مکسچر ڈال کر آہستہ سے رول کرلیں اور فلار مکسچر سے اچھی طرح بند کر دیں۔
6 .
اب انہیں کرسپی اورگولڈن براؤن ہونے تک شیلو فرائی کرلیں۔ بریڈ سپرنگ رول تیار ہیں۔
7 .
پھر ایک رول پٹی لے کر اس میں فلنگ مکسچر ڈال کر آہستہ سے رول کرلیں اور فلار مکسچر سے اچھی طرح بند کر دیں۔
8 .
اب انہیں کرسپی اورگولڈن براؤن ہونے تک شیلو فرائی کرلیں۔ نوٹ: پندرہ دن تک فریز کیا جا سکتا ہے۔