This Dahi Phulki Chaat Recipe is the perfect addition to your Ramzan Iftar! Soft phulkis soaked in creamy yogurt, drizzled with tangy chutneys, and sprinkled with spices – a refreshing treat after a long fast. Try this easy Dahi Phulki Chaat Recipe for a flavorful Iftar!
Ingredients
Ingredients For Phulki
Ingredients for Dahi Phulki Chaat
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a bowl add gram flour, cumin seeds crushed, salt, water, baking soda and mix it well.
2 .
Now pipe out small portions of this batter into frying oil and deep fry them over low flame until crispy and golden brown.
3 .
Now transfer them to water and let them soak for 5-10 mins or until phulki gets soft. Set aside.
4 .
In a bowl add prepared phulki, tomatoes, onion, white chickpeas, yogurt, chaat masala.
5 .
Your Dahi Phulki Chaat is ready.Sprinkle red chili flakes, sev and serve.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
پھلکی بنانے کے لئے ایک باؤل میں بیسن، زیرہ، نمک، پانی اور بیکنگ سوڈا ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
2 .
اب اس بیٹر کو چھوٹے حصوں میں فرائینگ آئل ڈال کر کر ہلکی آنچ پر کرسپی اور سنہرے ہونے تک ڈیپ فرائی کریں۔
3 .
پھر انہیں پانی میں ڈال کر پانچ سے دس منٹ تک بھگونے دیں یا جب تک کہ پھلکیاں نرم نہ ہو جائے۔
4 .
دہی پھلکی چاٹ بنانے کے لئیایک باؤلمیں تیار پھلکی، ٹماٹر، پیاز، سفید چنے، دہی اور چاٹ مصالحہ ڈالیں۔