Recipes

More

Easy Homemade Cake Rusk Recipe

Easy Homemade Cake Rusk Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    60
  • SERVING
    8

Make these crispy Cake Rusks at home and make your teatime delightful. These super easy teatime treats will add sweetness to your family time. Try out these Cake Rusk at home and let us know how they turned out.

 Ingredients

Ingredients:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add butter, sugar and beat it well. Add eggs gradually and beat until fully incorporated.

2 .
Now add vanilla essence, food color and mix it well. Add flour gradually and fold it with a spatula until fully mixed.

3 .
Now transfer the prepared batter into greased baking pan of 9”9 inches lined with butter paper.

4 .
Bake it in a preheated oven at 160°C for 25-30 mins.

5 .
Take it out of the oven and then cut the baked batter into cake rusk shapes. Arrange them again in baking tray and bake again in a preheated oven at 120°C for 25 mins or until golden and crispy.

6 .
Flip the cake rusks in between to get even color on each side. Your Cake rusks are ready. Serve them with tea and enjoy.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ایک باؤل میں مکھن اور چینی ڈال کر اچھی طرح پھینٹ لیں۔اب اس میں آہستہ آہستہ کرکے انڈے ڈالیں اور اچھی طرح پھینٹ لیں۔

2 .
پھر اس میں ونیلا ایسنس اورکھانے کا رنگ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔اب آہستہ آہستہ کرکے میدہ ڈالیں سپاچول سے اچھی طرح مکس کر لیں۔

3 .
اب تیار بیٹر کو گریس کئے ہوئے نو نو انچ کے چکنائی والے بیکنگ پین میں ڈالیں۔

4 .
اسے پہلے سے گرم اوون میں ایک سو ساٹھ کے درجہ حرارت پرپچیس سے تیس منٹ تک بیک کرلیں۔

5 .
اب اسے اوون سے نکال کر بیک کیے ہوئے بیٹر کو کیک رسک کی شکل میں کاٹ لیں۔پھر انہیں بیکنگ ٹرے میں دوبارہ ترتیب سے رکھ کر پہلے سے گرم اوون میں ایک سو بیس کے درجہ حرارت پر پچیس منٹ یا گولڈن ہونے تک بیک کر لیں۔

6 .
ہر طرف یکساں رنگ رکھنے کے لیے کیک کے رسک کو درمیان میں پلٹائیں۔مزیدار کیک رسک تیار ہیں۔ انہیں چائے کے ساتھ سرو کریں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (4)
Total Reviews:1
10 Feb 2023 09:46 PM
only the video is stated the amount of flour.
No amount of flour is stated in the written recipe.
Thinks!
Read More