Recipes

More

Fire Chicken Recipe

Fire Chicken Recipe

How to make Fire Chicken

Ingredients for Marination:
½ kg boneless chicken
1 tsp garlic (chopped)
1 & ½ tbsp red chili powder
1 tsp black pepper powder
½ cup tomato paste
1 & ½ tbsp red chili flakes
1 tsp white pepper powder
1 tsp ginger (chopped)
Salt (As needed)
2 tbsp chili sauce
1 tsp soy sauce
1 tbsp vinegar
2 tbsp honey
Ingredients for Fire Chicken:
2 tbsp Rafhan corn oil
½ kg marinated chicken
1 cup mozzarella cheese
1 tbsp Spring onions (chopped)

Directions for Marination:
1. Take a bowl, then add boneless chicken, garlic, red chili powder, black pepper powder, tomato paste, red chili flakes, white pepper powder, ginger, Salt,
chili sauce, soy sauce, vinegar, honey, & mix well
2. Rest for 25-30 minutes
Directions for Fire Chicken:
1. Add Rafhan Corn oil in a pan
2. Then add boneless marinated chicken
3. Add water & cook for 7-8 minutes
4. Spread mozzarella cheese, cook until cheese melts
5. In last, spread some green onions
6. Fire chicken is ready
7. Serve with Naan/chapaati/rice etc

میرینیشن کے اجزاع: چکن(بونلیس) آدھا کلو لہسن(چوپ)؂ 1 چائے کا چمچ لال مرچ پاؤڈر ڈیڑھ کھانے کا چمچ کالی مرچ پاؤڈر 1چائے کاچمچ ٹماٹر پیسٹ آدھا کپ لال مرچ کُٹی ہوئی ڈیڑھ کھانے کا چمچ سفید مرچ 1 چائے کا چمچ ادرک(چوپ) 1چائے کا چمچ نمک حسبِ ذائقہ چلی سوس 2کھانے کے چمچ سویا سوس 1چائے کا چمچ سرکہ 1 کھانے کا چمچ شہد 2کھانے کا چمچ فائر چکن کے اجزاء: رفحان کارن آئل 2کھانے کے چمچ تیار کیا ہوا چکن مزریلہ چیز 2 کپ ہرا پیاز 1کھانے کا چمچ

چکن میرینیشن کی ترکیب:
ایک برتن میں چکن لیں اس میں لہسن(چوپ)؂،،لال مرچ پاؤڈر،کالی مرچ پاؤڈر،ٹماٹر پیسٹ،لال مرچ کُٹی ہوئی،سفید مرچ،ادرک(چوپ)،نمک،چلی سوس،ویا سوس،سرکہ،شہد، ڈال کر اچھی طرح ملا لیں اور پچیس سے تیس منٹ کے لیے رکھ دیں۔
فائر چکن کی ترکیب:
ایک پین میں رفحان کارن آئل لیں۔
اس میں تیار کیا ہو اچکن ڈال کر سات سے آٹھ منٹ تک پکا لیں۔
اب اس پر مزریلہ چیز پھیلا دیں اور ڈھک کر رکھ دیں جب چیز ملٹ ہو جائے تو اس پر ہرا پیاز کی گارنش کر لیں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More