Recipes

More

×

Fried Chicken with Rice Recipe

Fried Chicken with Rice Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    3

Enjoy this delicious Crispy Chicken with Rice recipe, perfect for your Eid Dawat table. The flavorful crispy chicken with rice is a must-try dish. This Eid Dawat recipe is for every food lover! Learn How to make crispy chicken fry at home.

 Ingredients

Ingredients for Boiled Chicken
Ingredients for Fried Chicken
Ingredients for Rice

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan, heat water and add chicken, red chili powder, salt, turmeric powder and cook until chicken changes color.

2 .
Now cover and cook until the chicken is 80% done. Reserve 1/2 cup of chicken water for later use. Set aside.

3 .
In a bowl add boiled chicken, red chili powder, coriander powder, black pepper powder, chaat masala, lemon juice, salt, all-purpose flour, gram flour, reserved chicken water and mix it well.

4 .
Now deep fry this marinated chicken until fully done. Set aside.

5 .
In a pot, heat oil and add onion. Cook until light brown in color. Now add black peppercorns, cumin seeds, salt and mix it well.

6 .
Add chicken stock and soaked rice. Cook until 80% water dries out.

7 .
Now cover and steam over low flame for 10-12 mins.Your Rice are ready

8 .
Fried Chicken with Rice is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ابلا ہوا چکن بنانے کے لئے ایک پین میں، پانی گرم کرکے اس میں چکن، لال مرچ پاؤڈر، نمک اورہلدی پاؤڈر ڈال کر چکن کا رنگ بدلنے تک پکائیں۔

2 .
اب اسے ڈھک کر پکائیں جب تک چکن اسی فیصد پکنے تک پکائیں اور بعد کے استعمال کے لئے آدھا کپ چکن کا پانی محفوظ کر لیں۔

3 .
فرائیڈ چکن بنانے کے لئے ایک باؤل میں ابلا ہوا چکن، لال مرچ پاؤڈر، دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ پاؤڈر، چاٹ مصالحہ، لیموں کا رس، نمک، میدہ، بیسن اور مرغی کا محفوظ پانی ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

4 .
اب اس میرینیٹ کئے چکن پوری طرح سے پکنے تک ڈیپ فرائی کریں۔

5 .
رائس تیار کرنے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کرہلکا براؤن ہونے تک پکائیں پھراس میں کالی مرچ، زیرہ، نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

6 .
اب اس میں چکن سٹاک اور بھیگوئے ہوئے چاول ڈال کر اسی فیصد پانی خشک ہونے تک پکائیں

7 .
پھر اس کو ڈھک کر ہلکی آنچ پردس سے بارہ منٹ تک دم دیں۔رائس تیار ہیں۔

8 .
فرائیڈ چکن ودتیار ہے۔

Recipe Tips