As winter's chill wraps its embrace around us, there's nothing quite like the comforting warmth of a homemade treat. Enter our enchanting Gajar Ka Halwa recipe, a timeless winter delight that transcends generations. Picture this: the kitchen infused with the sweet aroma of grated carrots simmering in rich, creamy milk, a symphony of spices dancing in the air, and the promise of indulgence in every bite.
Ingredients
Ingredients for Halwa
Ingredients for Creamy Khoya Mixture
Ingredients for Assembling
DIRECTIONS
If you are looking for some delicious recipes which
are
easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes
with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and
tested recipes which every foodie will love to try.
1 .
In a pot add carrot and cook for 10-15 mins or until water dries out.
2 .
Now add NESTLÉ MILKPAK Full Cream Milk, cardamom powder, and cook until milk evaporates.
3 .
Add sugar and cook for 10-15 mins. Add desi ghee and cook for 20-25 mins.
4 .
Turn off flame and add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream. Turn on the flame and mix it well. Set aside.
5 .
In a pan heat ghee and add khoya and cook until khoya melts.
6 .
Add NESTLÉ MILKPAK Dairy Cream and cook for 1-2 minutes. Set aside.
7 .
In a serving bowl add layers of gajar ka halwa and creamy khoya mixture.
8 .
Gajar ka Halwa is ready.Decorate it with creamy khoya mixture on top and garnish it with pistachios and silver paper.
اجزاء
DIRECTIONS
اگر آپ مزیدار اور
آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔
سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا
سکتی
ہیں۔
آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔
1 .
حلوہ بنانے کے لئے ایک برتن میں گاجرڈال کر دس سے پندرہ منٹ یا پانی خشک ہونے تک پکائیں۔
2 .
اب اس میں نیسلے ملک پیک فل کریم دود ھ اورالائچی پاؤڈرڈال کر دودھ گاڑاھا ہونے تک پکائیں۔
3 .
پھراس میں چینیڈال کر دس سے پندرہ منٹ تک پکائیں اوردیسی گھی ڈال کربیس سے منٹ تک پکائیں۔
4 .
اب چولہہ بند کر لے اور نیسلے ملک ڈیری کریم ڈالیں پھر چولہہ چلا کر اسے اچھی طرح مکس کریں۔
5 .
کریمی کھویا مکسچربنانے کے لئے ایک پین میں گھی گرم کرکے اس میں کھویا ڈال کر گلنے تک پکائیں۔
6 .
نیسلے ملک پیک ڈیری کریم ڈال کر ایک سے دو منٹ تک پکائیں۔
7 .
اسیمبلنگ کے لئے ایک سرونگ باؤل میں گاجرکے حلوہ اور کریمی کھویا مکسچر کی تہیں لگائیں۔
8 .
گا جرکا حلوہ تیار ہے۔
کریمی کھویا مکسچر اور پستے اور سلور پیپر سے گارنش کریں۔