Gajar Ki Barfi
Gajar Ki Barfi
Research Content
Fall is here! Looking for a perfect winter season dessert, So here is Gajar Ki Barfi By SooperChef. Make, eat and share your feedback.
Ingredients:
4 cup Carrot(shredded)
4 cups Milk
1 cup Sugar
1 tsp Cardamom powder
1 cup Dry milk powder
4 tbsp Desi Ghee
For Garnishing:
Almonds as required
Pistachios
Direction:
-In a pan add shredded carrots and milk.
-Bring it to boil, cover the lid and cook until milk dries. (stir continuously in between the simmer).
-Add sugar and cook for 6-8 minutes.
-Add cardamom powder, dry milk and cook until mixture leaves the pan. Add ghee and cook till mixture leaves the sides.
-Pour the mixture in a pan, lined with aluminum foil, press it dwon with the help of a spatula.
-Sprinkle almonds and pistachios. Gently press it with your hands.
-Let it rest for 2 hours in a refrigerator.
-Cut it in slices and serve.
اجزاء:
گارجر (باریک کٹی ہوئی) 4کپ
دودھ 4کپ
چینی 1کپ
الائچی پاؤڈر 1چائے کا چمچ
خشک دودھ پاؤڈر 1کپ
دیسی گھی 4کھانے کے چمچ
گارنش کے لئے:
بادام حسبِ ضرورت
پستہ حسبِ ضرورت
ترکیب:
ایک پین میں باریک کٹی گاجر اور دودھ ڈال کر ابال لیں اور ڈھانپ کر دودھ خشک ہونے تک پکائیں(پکانے کے دوران چمچ مسلسل چلاتے رہیں)۔
اب چینی ڈال کر 6-8منٹ پکائیں۔
پھر الائچی پاؤڈر اور خشک دودھ ڈال کر پکائیں جب تک مکسچر کنارے چھوڑ دے۔
ایک پین میں المونیم فوائل رکھیں اس پر گاجرکی برفی کا مکسچر ڈال کر سپاچولا کی مدد سے دبا کر پین میں برابر کر لیں۔
پھر بادام اور پستہ چھڑک کر ہلکے ہاتھ سے دبالیں۔
اب 2گھنٹے کے لئے فریج میں رکھ دیں۔
سلائیسیز بنا کر سرو کر دیں۔