Recipes

More

Grilled Chicken Satay with Brown Rice Recipe

Grilled Chicken Satay with Brown Rice Recipe

  • PREP TIME
    15
  • COOK TIME
    45
  • SERVING
    4

Now serving you a delectable Grilled Chicken Satay with Brown Rice. This Grilled Chicken Satay with Brown Guard Basmati Rice is taste beyond imagination and easy to make at home. Give this delicious recipe a try and share your experience with us.
You can find more similar recipes like Grilled Chicken Salad and Grilled Chicken With Tarragon on SuperChef 

 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
For Satay Sauce, Heat a pan, sauté garlic in oil for a minute or until light golden brown. Add ketchup, soy sauce, hot sauce, salt and water. Cook until desired consistency has reached.

2 .
For Grilled Chicken Satay, Cut chicken breast into thin sheets and then cut each sheet into two strips.

3 .
In a bowl, add strips, ginger garlic paste, salt, red chili powder, green chili paste, soy sauce, lemon juice, black pepper powder and oil. Let it marinate for an hour.

4 .
Take each strip and thread it onto the skewer in zigzag motion.

5 .
In a pre-heated grill pan, grease some oil and grill your satay for at least 3 minutes from each side. Set aside.

6 .
Now take your grilled chicken and coat them with your prepared satay sauce and set aside.

7 .
For Rice, In a bowl add rice and water and soak them as per instructions.

8 .
Heat oil in a large pan, sauté garlic until golden brown. Add green chilies, salt and black pepper. Cook for 1-2 minutes.

9 .
Add water and bring it to boil. When water starts boiling, add soaked rice and cook for 10-15 minutes or until water reduces below the rice. Cover the lid and steam for at least 20 minutes. Your rice is ready.

10 .
Serve hot with Grilled Chicken Satay.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
ساتے سوس بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ایک منٹ تک بھو ن لیں۔اب اس میں کیچپ، سویا سوس، ہاٹ سوس، نمک اور پانی ڈال کر اچھی طرح پکا لیں۔

2 .
گرِلڈ چکن ساتے بنانے کے لئے چکن بریسٹ کو باریک لمبے ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔

3 .
اب ایک باؤل میں باریک کٹا ہوا چکن، ادرک لہسن پیسٹ، نمک، لال مرچ پاؤڈر، سبز مرچ پیسٹ، سویا سوس، لیموں کا رس، کالی مرچ پاؤڈر اور کھانے کا تیل ڈال کر مکس کریں اور ایک گھنٹہ میرینیٹ ہونے کے لئے رکھ دیں۔

4 .
پھر چکن کو لکڑی کی سیخوں پر لگائیں۔

5 .
اب پہلے سے گرم گرِل پین کو آئل سے گریس کریں اور ساتے چکن کو ہر سائیڈ سے تین منٹ گرِل کر لیں۔

6 .
پھر اس گرِلڈ چکن کو ساتے سوس میں اچھی طرح کوٹ کرکے سائیڈ پر رکھ دیں۔

7 .
براؤن رائس بنانے کے لیے ایک برتن میں چاول بھگو کر رکھ دیں۔

8 .
اب ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن گولڈن براؤن ہونے تک بھون لیں۔پھر ا س میں سبز مرچیں، نمک اور کالی مرچ ڈال کر ایک سے دو منٹ پکائیں۔

9 .
پھر اس میں پانی ڈال کر ابلنے دیں۔ جب پانی ابلنا شروع تو اس میں بھگوئے ہوئے چاول ڈالیں اور دس سے پندرہ منٹ پکائیں۔اب ڈھکن سے ڈھک کر بیس منٹ سٹیم کر لیں، چاول تیار ہیں۔

10 .
مزیدار گرِلڈ چکن ساتے ریسپی تیار ہے۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More