Hakka Noodles
Hakka Noodles
Research Content
Hakka Noodles Hello there, fans of sooperchef.pk! Are you sick and tired of all the same old Pakistani recipes and looking for something tangy fresh and truly appetizing? Or are you just a foodie with a sweet tooth for some extra delicious Chinese recipes? If any of the above rings a bell, then you need to try the new and innovative Hakka noodles recipe by Pakistan’s largest online food network, sooperchef.pk! There have been some really good Chinese recipes which you can find on sooperchef’s menu, free of cost. Some of the most honorable mentions include the healthy and misty noodles soup recipe, the tangy and glazy fish Manchurian recipe, the quick and easy lemon chicken recipe, spaghetti with tender pops and the last but not the least, the spicy and aromatic chicken chow mien recipe. The Hakka noodles recipe was originally prepared by a community of people, known as the Hakka people, situated in China and many areas of Taiwan as well as other Asian countries. The traditional cuisine of the Hakka community, the Hakka cuisine is also referred to as the Kuh-chia cuisine and is eaten all over the Asian continent, predominantly in locations like Taiwan, Hong Kong, Indonesia, Malaysia, Thailand, and Singapore. Apart from these locations, Hakka cuisine is also gaining popularity over other territories like India, Pakistan, America and Europe, because of the Diaspora. The Hakka noodles recipe can be found on the sooperchef.pk menu in Urdu and English language for free. You can also watch the two-minute video for added assistance.
How to make Hakka Noodles Recipe
Ingredients for Hakka Noodles
250 gm Noodles
1 tbsp Cooking Oil
Salt (As Needed)
2 tbsp Sesame Oil
1 tsp Garlic Paste
1/2 Green Capsicum (julienne cutting)
1/2 Red Capsicum (julienne cutting)
1/2 Yellow Capsicum (julienne cutting)
1/2 cup Green Beans
1 Carrot (julienne cutting)
1/2 Onion
2 Green Chilies (chopped)
1 & 1/2 tbsp Green Chili Sauce
1 tbsp Soy Sauce
1 tbsp Vinegar
Green Onion (As needed)
Directions
1- In a cooking pot, add water, noodles, cooking oil, salt and boil it.
2- In a cooking pan, add sesame oil, garlic paste and saute it.
3- Now, add green capsicum, red capsicum, yellow capsicum, green beans, carrots, onion, green chili and cook for a while.
4- After that, add boiled noodles, salt, green chili sauce, soy sauce, vinegar, green onions (for garnishing) and cook for 2-3 minutes.
Your tasty Hakka Noodles now ready to serve.
Cooking time: 30 minutes
Serve: 2 persons
ہکا نوڈلز اجزاء ۔ نوڈلز 250 گرام ۔ کھانے کا تیل ایک کھانے کا چمچ ۔ نمک حسبِ ذائقہ ۔ تِلوں کا تیل دو کھانے کے چمچ ۔ لہسن پیسٹ ایک چائے کا چمچ ۔ سبز شملہ مرچ (جولین کٹنگ) آدھی ۔ لال شملہ مرچ (جولین کٹنگ) آدھی ۔ پیلی شملہ مرچ (جولین کٹنگ) آدھی ۔ پھلیاں آدھا کپ ۔ گاجر (جولین کٹنگ) ایک عدد ۔ پیاز آدھی ۔ ہری مرچ (چوپ) دو عدد ۔ گرین چلی سوس ڈیڑھ کھانے کا چمچ ۔ سویا سوس ایک کھانے کا چمچ ۔ سرکہ ایک کھانے کا چمچ ۔ ہرا پیاز حسب ضرورت ہکا نوڈلز ترکیب ۔ ایک برتن میں پانی ڈالیں اور اس میں کھانے کا تیل، نمک، نوڈلز ڈال کر اُبال لیں۔ ۔ اب ایک پین میں تیلوں کا تیل، لہسن کا پیسٹ ڈال کر ہلکا سا پکا لیں۔ ۔ اب اس میں سبز شملہ مرچ، لال شملہ مرچ، پیلی شملہ مرچ، پھلیاں، گاجر، پیازاور ہری مرچ ڈال کر ہلکا سا پکا لیں۔ ۔ اب اس میں اُبلے ہوئےنوڈلز،نمک، گرین چلی سوس، سویا سوس، سرکہ، ہرا پیاز ڈال کر دو سے تین منٹ پکا لیں۔ آپکے مزے دار ہکا نوڈلز تیار ہے۔ پکانے کا وقت: 35 منٹ , افراد: دو