Recipes

More

Honey Glazed Chicken Recipe

Honey Glazed Chicken Recipe

  • PREP TIME
    40
  • COOK TIME
    20
  • SERVING
    5

Research Content

This is wonderful variation for Chicken lover. Honey Glazed Chicken is great in flavor and Serving in Katori makes the dish very special. Give this Honey Glazed Chicken a try and do share your feedback with us!


 Ingredients

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl add chicken cubes, garlic, salt, black pepper, red chili flakes, corn flour, egg, oil and Marinate chicken chunks for 30 minutes.

2 .
Now deep fry chicken chunks until golden brown.

3 .
In a bowl mix flour, salt, black pepper, water and make a thick paste.

4 .
Take one sheet, spread flour paste and place another sheet on top. Make a star like shape.

5 .
In a cupcake mold place sheets in such a way, that a katori shape is formed.

6 .
Then deep fry them until light golden brown.

7 .
In a pan heat oil, add garlic and cook until it’s golden. Add honey, soy sauce and cook it for 2 minutes.Now add salt, black pepper, red chili flakes and cook for 2 more minutes. Lastly add slurry, add cooked chicken chunks and give it a good mix.

8 .
Add honey glazed chicken in katoris, sprinkle sesame seeds on top and serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
Add honey glazed chicken in katoris, sprinkle sesame seeds on top and serve.

2 .
اب اس کو گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

3 .
پھر ایک باؤل میں میدہ، نمک، کالی مرچ اور پانی ڈال کر پیسٹ بنا لیں۔

4 .
اب ایک شیٹ لے کر اس پر میدے کی پیسٹ پھیلائیں اور پھر اس پر دوسری شیٹ رکھ کر سٹار کی شکل بنا لیں۔

5 .
پھر ایک کپ کیک مولڈ میں تیار کی ہوئی شیٹس اس طرح رکھیں کہ کٹوری کی شکل بن جائے۔

6 .
ا ب ان کو لائٹ گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کر لیں۔

7 .
پھر ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں لہسن ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک پکائیں۔اب اس میں شہد اور سویا سوس ڈال کر دو منٹ پکائیں۔پھر اس میں نمک، کالی مرچ اور کٹی لال مرچیں ڈال کر دو منٹ اور پکائیں۔ اب اس میں کارن فلار، پانی اور پکے ہوئے چکن کے ٹکڑے ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

8 .
پھر اس چکن کو کٹوریوں میں ڈالیں اور اس پر تِل چھڑک کر سرو کر دیں۔

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:2
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More
03 Feb 2022 08:04 PM
Good Day

When you say square sheets for the katoris - what do we use... is it phyllo or tortila.
Read More