Recipes

More

Hot Chocolate Bombs Recipe

Hot Chocolate Bombs Recipe

  • PREP TIME
    30
  • COOK TIME
    5
  • SERVING
    6

Have you tried making these Hot Chocolate Bombs? It's a perfect recipe to try in these cold winter days. Serve these Hot Chocolate Bombs in Nurpur Full Cream Milk and double the joy of your drink. Try out this recipe and share your feedback with us.

 Ingredients

Ingredients for Hot Cocoa Powder:
Ingredients for Chocolate Bomb:
Ingredients for Hot Milk:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a bowl, add cocoa powder, sugar, milk powder and corn flour and whisk well. Set aside. It can be stored in air tight container for 2 weeks.

2 .
In a bowl add cooking milk chocolate and microwave for 1 min 30 seconds.

3 .
In another bowl add cooking white chocolate and microwave for 1 min 30 seconds.

4 .
Drop 1 tbsp of melted each chocolate into each well of 2 half sphere silicone mold trays and spread it evenly with brush. Let it sit at room temperature for 5-15 minutes or 4-5 minutes in refrigerator.

5 .
Brush 1 tsp of more chocolate to give it a thick and even coating. Let it sit at room temperature for 15-20 minutes or until completely hardened.

6 .
Place 1 tbsp hot cocoa powder, 1 tbsp of marshmallows, 1 tsp of caramel syrup and ½ tsp instant coffee into half spheres.

7 .
Slightly melt the rims of the unfilled shells. Cover each filled chocolate half with an empty half sealing it.

8 .
Decorate the chocolate bombs with any extra melted chocolate and sprinkles.

9 .
Boil Nurpur Full Cream Milk in a pot. Add hot milk in mug and place chocolate bomb in hot milk. Let it melt in hot milk and stir.

10 .
Your chocolate bombs with hot milk is ready to serve.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
کوکوا پاؤڈر بنانے کے لئےایک باؤل میں کوکو پاؤڈر، چینی، دودھ کا پاؤڈر اور کارن فلور ڈال کر اچھی طرح ہلائیں۔

2 .
چوکلیٹ بومبز بنانے کے لئےایک باؤل میں کوکنگ ملک چاکلیٹ ڈالیں اور مائکروویو میں ایک منٹ تیس سیکنڈ کے لیے رکھیں۔

3 .
اب ایک دوسرےباؤل میں وائٹ کوکنگ چاکلیٹ ڈالیں اور مائکروویو میں ایک منٹ تیس سیکنڈ کے لیے رکھیں۔

4 .
پگھلی ہوئی ہر چاکلیٹ کا ایک چمچ دو آدھے دائرے والے سلیکون مولڈ ٹرے میں ڈالیں اور برش سے یکساں طور پر پھیلائیں۔ اب اسے چار سے پانچ منٹ فریج میں رکھ دیں۔

5 .
اب چاکلیٹ کا 1 چمچ برش کریں تاکہ اسے گاڑھا اور یکساں کوٹنگ ملے۔ اسے کمرے کے درجہ حرارت پر 15-20 منٹ رکھ دیں۔

6 .
ایک چمچ گرم کوکو پاؤڈر، ایک چمچ مارشمیلوز، ایک چمچ کیریمل سیرپ اورآدھا چائے کا چمچ فوری کافی کو آدھے گولوں میں رکھیں۔

7 .
بھرے ہوئے رِمز کے کناروں کو ہلکا سا پگھلا دیں۔ ہر بھری ہوئی چاکلیٹ کے آدھے حصے کو خالی نصف کے ساتھ ڈھانپیں۔

8 .
چاکلیٹ بومبز کو کسی بھی اضافی پگھلی ہوئی چاکلیٹ اور سپرنکلزسے سجائیں۔

9 .
چاکلیٹ بومبز کو کسی بھی اضافی پگھلی ہوئی چاکلیٹ اور سپرنکلزسے سجائیں۔

10 .
مزیدارہاٹ کوکلیٹ بوبمز تیار ہیں

Recipe Tips

Avarage Rating: (5)
Total Reviews:1
03 Feb 2022 08:04 PM
I am very glad to find your website. Thank you Read More