Hyderabadi Chicken 65
Hyderabadi Chicken 65
Research Content
Hyderabadi Chicken 65 Hello there foodies! Are you sick and tired of eating all the repeated and old chicken recipes again and again? Are you looking for a spicy, tangy and tasty chicken recipe that would fill your appetite and tingle your taste buds then you are at the right place! Your very own online food network sooperchef is proud to bring Hyderabadi Chicken recipe to you! This spicy chicken recipe has “Hyderabad” in its name but the origin of this dish is Chennai, India. The deep-fried, spicy chicken 65 is mostly served as an entrée, appetizer or quick snack before the main course meal. There are many other tasty and spicy chicken recipes that you can find on the sooperchef.pk menu, for instance: the delectable chicken dum biryani , the mouthwatering stuffed pizza , the palatable shish tawook recipe and the luscious chicken steak recipe . Chicken 65 can be prepared with bony chicken chunks but most of the time it is prepared with boneless chicken meat stripped clean off the bone. The cooking process usually involves deep frying of the chicken which is usually garnished and served with a lemon and onion garnish. The dish was first introduced in the year of 1965 at the Buhari Hotel restaurant in Chennai by its owner AM Buhari. At the Buhari hotel, chicken 78, chicken 82 and chicken 90 are also served which were introduced in 1978, 1982 and 1990 respectively. You can find the complete Hyderabadi chicken 65 recipe on sooperchef.pk in Urdu and English language for free.
Ingredients
500 g chicken boneless
2 tbsp ginger garlic paste
Salt as needed
2 Whole red chilies
1 tsp ground red chili
1 tsp coriander powder
1 tsp Cumin powder
¼ Maida powder
¼ Corn flour
1 Egg
Half cup turmeric powder
Cooking oil as needed
4 pieces Garlic
Half cup ketchup
150 g Yogurt
2 tbsp Soya Sauce
4 Green Chilies
10 Green Onions
1 tbsp Lemon juce
Cooking Method:
1. In a bowel add chicken, ginger garlic paste, Salt, whole red pepper, Ground Red chili, turmeric, coriander powder, Cumin Powder, Maida, Corn Flour, Lemon juice and mix them well, then keep this mixture in fridge for 30 minutes
2. Now take a pan, add cooking oil and marinated chicken, let it deep fry until it changes into golden brown
3. In a pan add cooking oil , chopped garlic, ketchup, yogurt, soya sauce, fried chicken and cook it for 2 minutes
4. Your tasty Haidrabadi chicken 65 is ready to serve
Cooking Time: 35 minutes Serve: 3 people
اجزاء چکن بونلیس پانچ سو گرام ادرک لہسن پیسٹ دو کھانے کے چمچ نمک حسبِ ذائقہ لال مرچ ثابت دو عدد لال مرچ پسی ہوئی ایک چائے کاچمچ دھنیا پاؤڈر ایک چائے کاچمچ زیرہ پاؤڈر ایک چائے کاچمچ میدہ ایک چوتھائی کپ کارن فلور ایک چوتھائی کپ انڈا ایک عدد لیموں کا رس ایک کھانے کا چمچ ہلدی آدھا چائے کا چمچ کھانے کا تیل حسبِ ضرورت ْلہسن چار جوّے کیچپ آدھا کپ دہی ڈیڑھ سو گرام سو یا سو س دو کھانے کے چمچ سبز مرچ چار عدد سبز پیاز دس گرام ترکیب ۔ایک باؤل میں چکن لیں اور اس میں ادرک لہسن پیسٹ ،نمک،لال مرچ ثابت ،لال مرچ پسی ہوئی ،ہلدی ،دھنیا پاؤڈ ر،زیرہ پاؤڈر ،میدہ ،کارن فلور ،انڈا ،لیموں کا رس ڈا ل کر اچھی طرھ مکس کرلیں اور تیس منٹ تک فریج میں رکھ دیں ۔ ۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اوراس میں تیار کیا ہوا چکن ڈال کر گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کرلیں ۔ ۔اب ایک پین میں کھانے کا تیل لیں اوراس میں لہسن چوپ کیا ہوا ،کیچپ ،دہی ،سویاسوس ،فرائی کیا ہوا چکن ڈال کر دو منٹ تک پکالیں ۔ ۔اب اس میں سبز مرچ،ٹماٹر اور سبز پیاز ڈال کر ایک منٹ تک پکا لیں ۔ ۔آپکا مزیدار حیدرآبادی چکن 65 تیار ہے ۔ پکانے کا وقت: پینتیس منٹ افراد: تین