Recipes

More

Keema Bharay Karely Recipe

Keema Bharay Karely Recipe

  • PREP TIME
    20
  • COOK TIME
    40
  • SERVING
    5

Experience the rich and spicy flavors of our Keema Bharay Karely recipe! Stuffed with seasoned minced meat and perfectly cooked, this traditional dish brings a delightful twist to your dinner table. Perfect for impressing your guests or treating your family. 

 Ingredients

Ingredients for Keema
Ingredients for Keema Karele

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pot heat oil and add beef mince. Cook until beef changes color. Add ginger garlic paste and cook for a minute.

2 .
Add yogurt, coriander powder, red chili flakes, red chili powder, salt, cumin powder and cook for 3-4 mins.

3 .
Add green chilies and cook until mince is fully done. Set aside.

4 .
Take the karele and peel them. Now sprinkle salt on them and coat them well in salt to remove their bitterness. Let them rest for 1 hour. Then wash them thoroughly with water.

5 .
Cut them open from one side and fill them up with prepared keema. Tie them with the thread to secure them.

6 .
In a deep pan heat oil and shallow fry them until 80% done. Set aside.

7 .
In a pot heat oil and add onion. Cook until translucent. Now add tomatoes and cook until tomatoes get soft.

8 .
Add prepared mince and mix it well. Add garam masala powder and cook for 2-3 mins.

9 .
Add water and fried karele. Now cover and cook for 10-15 mins.

10 .
Now garnish it with green coriander and serve. Your Keema Karele are ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
قیمہ بنانے کے لئے ایک برتن میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں گائے کے گوشت کا قیمہ ڈال کر اس کارنگ تبدیل ہونے تک پکائیں پھر اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔

2 .
پھراس میں دہی، دھنیا پاؤڈر،کُٹی لال مرچیں، لال مرچ پاؤڈر، نمک،اورزیرہ پاؤڈر ڈال کر تین سے چار منٹ تک پکائیں۔

3 .
اب ہری مرچیں ڈالیں اور قیمہ پوری طرح پکنے تک پکائیں۔

4 .
قیمہ کریلے بنانے کے لئے کریلے کو چھیل لیں اورپھر نمک چھڑکر کڑواہٹ دور کرنے کے لیے نمک میں اچھی طرح کوٹ کریں اور انہیں ایک گھنٹے کے لئے چھوڑ دیں پھر انہیں پانی سے اچھی طرح دھو لیں۔

5 .
اب انہیں ایک طرف سے کاٹ کر تیار قیمہ بھر دیں۔ انہیں محفوظ کرنے کے لیے دھاگے سے باندھ دیں۔

6 .
پھرایک گہرے پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے انہیں شیلو فرائی کریں یہاں تک کہ اسی فیصدتک پک ہو جائے۔

7 .
اب ایک برتن میں کھانے کاتیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کر اس کارنگ ہلکہ ہونے تک پکائیں پھر اس میں ٹماٹر ڈال کر ٹماٹر نرم ہونے تک پکائیں۔

8 .
پھراس میں تیار قیمہ ڈال کر اچھی طرح مکس کریں اور گرم مصالحہ پاؤڈر ڈال کر دو سے تین منٹ تک پکائیں۔

9 .
اب اس میں پانی اور تلے ہوئے کریلے ڈٓل کر ڈھک کردس سے پندرہ منٹ تک پکائیں۔

10 .
قیمہ بھرے کریلے تیار ہیں۔اسے ہرے دھنیے سے گارنش کریں۔

Recipe Tips