Recipes

More

Keema Crunchwrap Recipe | Bakra Eid Special Recipes

Keema Crunchwrap Recipe | Bakra Eid Special Recipes

  • PREP TIME
    10
  • COOK TIME
    50
  • SERVING
    3

Keema Crunchwrap is an amazingly delicious wrap recipe perfect for Bakra Eid. Juicy beef with sweet and tangy sauce makes it completely irresistible. Give this innovative Keema Crunchwrap a try and let us know how it turned out.

 Ingredients

Ingredients for Beef Mince:
Ingredients for sautéed veggies:
Ingredients for Sauce:
Ingredients for Assembling:

DIRECTIONS

If you are looking for some delicious recipes which are easy to make then look no further. SuperChef gives you a variety of recipes with easy step by step procedures which makes it easy to follow. Tried and tested recipes which every foodie will love to try.

1 .
In a pan heat oil and add onion, cook until starts to turn brown. Add beef mince and cook until it changes color.

2 .
Add ginger garlic paste and cook for a minute. Add tomatoes, cook until tomatoes get soft. Now add red chili flakes, paprika, salt, soy sauce, black pepper, chili sauce and cook until oil separates.

3 .
Add water and cover and cook until mince is fully done. Lastly add green chilies and mix well.

4 .
In a pan heat oil and capsicum, onion, tomatoes, cabbage, jalapenos and mix it well.

5 .
Now add soy sauce, chili sauce, chili garlic sauce stir fry for 2-3 minutes over high flame. Set aside.

6 .
In a bowl add mayo, ketchup, sweet chili sauce, mustard paste, hot sauce and mix well. your sauce is ready.

7 .
Take a roti and drizzle sauce on it in the center. Add prepared beef mince, cheese slices, sautéed veggies, sauce and top it with another roti. Fold the bottom roti in the shape of crunch wrap.

8 .
Now toast it on a greased griddle until crispy and golden brown.

9 .
Your keema crunch wrap is ready.


 اجزاء

DIRECTIONS

اگر آپ مزیدار اور آسان ریسپیز ڈھونڈ رہے ہیں تو آپ کو کہیں اور جانے کی ضرورت نہیں۔ سوپر شیف آپ کو مختلف اور آسان ریسپیز فراہم کرتا ہے جو کہ باآسانی بنائی جا سکتی ہیں۔ آزمودہ ریسپیز جو کہ ہر کھانے والے کی پسند بنے۔

1 .
بیف قیمہ بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں پیاز ڈال کرکچھ دیرپکائیں۔اب اس میں بیف قیمہ ڈال کر رنگ تبدیل ہونے تک پکائیں۔

2 .
اب اس میں ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر ایک منٹ تک پکائیں۔پھر اس میں ٹماٹر ڈال کر نرم ہونے تک پکائیں۔پھر اس میں کٹی سرخ مرچیں، پیپریکا، نمک، سویا سوس، کالی مرچ اور چلی سوس ڈال کر تیل الگ ہونے تک پکائیں۔

3 .
پھر اس میں پانی ڈال کرڈھکن سے ڈھک کر قیمہ اچھی طرح پکنے تک پکائیں اور آخر میں سبز مرچیں ڈال کر اچھی طرح مکس کر لیں۔

4 .
ساتے سبزیاں بنانے کے لئے ایک پین میں کھانے کا تیل گرم کرکے اس میں شملہ مرچ، پیاز، ٹماٹر، بند گوبھی اور جیلپینو ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔

5 .
اب اس میں سویا سوس، چلی سوس اورچلی گارلک ساس ڈال کر تیز آنچ پردو سے تین منٹ تک بھون لیں اور سائیڈ پر رکھ دیں۔

6 .
سوس بنانے کے لئے ایک باؤل میں مایونیز، کیچپ، سویٹ چلی سوس، مسٹرڈ پیسٹ اور ہاٹ سوس ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔سوس تیار ہے.

7 .
اسمبلنگ کے لئے ایک روٹی لے کر اس کے درمیان سوس ڈالیں۔اب اس پر تیار بیف قیمہ، چیز سلائس، ابلی ہوئی سبزیاں اور سوس ڈال کر دوسری روٹی رکھ کر نیچے والی روٹی کو کرنچ ریپ کی شکل میں فولڈ کر لیں۔

8 .
اب اسے توے پر گولڈن براؤن ہونے تک ٹوسٹ کر لیں۔

9 .
قیمہ کرنچ ریپ تیار ہے۔

Recipe Tips